nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: Mančester Siti – Inter (najava finala)

Photo (screenshot) https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0280-17cf300663cb-fb9072992b3f-1000–champions-league-final-man-city-vs-inter-meet-the-teams/

Osvajanjem još jednog trofeja Premijer lige i osvajanjem FA kupa u sezoni 2022-23, Gvardiolin spisak domaćih dostignuća na Etihadu je beskrajan, ali željeni kontinentalni trofej mu je konstantno izmicao od trenutka kada je napustio Barselonu.

Do sezone 2020-21, Gvardiola nikada nije odveo Mančester Siti dalje od četvrtfinala glavnog evropskog takmičenja. Jednom ih je bez trofeja ostavio Čelzi u sezoni 20/21, sada se nadaju da neće biti iste sreće. Postigavši barem jedan gol u svojim poslednjih sedam utakmica Lige šampiona, Mančester Siti bi mogao postati četvrti tim iz Engleske koji podiže pehar Lige šampiona u trenutnom formatu.

Očekivana postava: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish; Haaland

Izostanaka za danas nema u timu Sitija.


Interov pokušaj da Napoli ka osvajanju Serije A bila je uzaludna, ali dok će pre-meč diskusije biti usmerene na Mančester Siti koji juri domaći i kontinentalni triplet, sličan uspeh je moguć i za Simonea Inzaghija, jer su do sada stigli do trofeja Super kupa i kupa Italije ove sezone. Četiri meseca nakon što su demolirali gradskog rivala Milan sa 3-0 u finalu Superkupa Italije 2022-23, Inter je ostvario identičnu pobedu nad svojim Rosoneri protivnicima u polufinalu Lige šampiona – mada ovog puta tokom 180 minuta umesto 90 – kako bi se na impresivan način vratio na najveću evropsku scenu. Osam dana kasnije, Inter je osvojio duplu krunu Superkupa Italije i Kupa Italije, pobedivši Fiorentinu rezultatom 2-1 u finalu Kupa Italije .

Mnogo se priča o Mančester Sitijevom napadu i mečevima sa puno golova, ali uporna odbrana Intera je uspela da sačuva mrežu netaknutom u pet od šest mečeva nokaut faze Lige šampiona u sezoni 2022-23 – jedini izuzetak je bio remi 3-3 u revanšu četvrtfinala protiv Benfike.

Očekivana postava Intera: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Mkhitaryan, Calhanoglu, Dimarco; Martinez, Dzeko


Očekivanja i prognoza: S obzirom da je Mančester Siti ove sezone prosečno osvajao lopte bliže suparničkom golu nego bilo koji drugi tim u Ligi šampiona (47,2 metra od sopstvene mreže), dok je Inter to radio najbliže svom golu (38,4 metra), mogao bi se očekivati klasičan duel napad protiv odbrane u Istanbulu. Kontranapadi Intera često mogu biti razorni, a njihova nedavna serija golova takođe bi trebala poboljšati njihove šanse da probiju odbranu Mančester Sitija, ali obuzdavanje opasnih napadača Gvardiolinog tima biće sasvim druga priča.

Uprkos prethodnoj čvrstini Intera u odbrani u Evropi, Gvardiolini igrači imaju napadačke kvalitete koje im konačno mogu doneti dugo očekivani trofej.

Prognoza: 1 (kvota 1,60)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje