petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 1. kola u grupi C (utorak)

U utorak se igraju mečevi A,B,C i D grupe u Ligi šampiona, kojim startuje najkvalitetnije klupsko fudbalskog takmičenje na svetu, a mi ćemo pokušati da vam ukratko najavimo mečeve grupe C i da predložimo neke kladioničarske igre:

20:45 Roma – Atletiko Madrid

Jedan od najinteresantnijih duela u utorak, igra se u Rimu, na stadionu Olimpiko, gde domaća Roma dočekuje španski Atletiko Madrid, meč će suditi Milorad Mažić iz Srbije. Domaća Roma se plasirala u Ligu šampiona zauzeviši drugo mesto u Italijanskoj Seriji A, dok je Atletiko Madrid kao trećeplasirani tim Španske Primere. Roma je prošle sezone igrala u Ligi Evopre jer je pre toga ispala od Porta u kvalifikacijama (1:1 na gostovanju, poraz na domaćem terenu 0:3). U Ligi Evopre, ekipa Rome ispala je od Liona (pobeda na domaćem terenu 2:1, dok su na gostovanju poraženi 4:2) .Što se tiče tima došlo je do nekih promena, pojačanja su defanzivci Moreni (PSV), Fazio (otkupljen od Totinehema), Kolarov (Mančester Siti), Karsdorp (Fejnord), vezni igrači Under (Basaksehirspor), Gonalon (Lion) i napadači Šik (Sampdorija), Defrel (Sasuolo). Što se tiče odlazaka, od važnijih igrača tim su napustili golman Sčešnji (Juventus), defanzivci Rudiger (Čelzi),  vezni igrač Paredes (Zenit) i Iturbe (Torino) i napadač Mohamed Salah (Liverpul). U ovoj sezoni tim najčešće nastupa u formaciji 4-3-3, a igraju Alison – Manolas, Juan Jesus, Kolarov, Fazio – Strotman, De Rosi, Naingolan – Peroti, Džeko, Defrel. Problem za ovaj tim može da predstavlja tri nedelje bez takmičarskog meča, jer je posle 2 nedelje zbog reprezentativne pauze, utakmica Serije A sa Sampdorijom odložena zbog nevremena. Za ovaj meč trener domaćih neće moći da računa na defanzivce Nura (0/0), Emersona(0/0) i napadača Šika (0/0)

Gosti iz Madrida, ekipa Atletika ispala je u polufinalu od Real Madrida (pobeda na domaćem terenu 2:1 i poraz na gostovanju 3:0). U grupnoj fazi su imali skor 5-0-1 (Bajern Minhen, Rostov i PSV). Što se tiče promena u ekipi, stigao je Vitolo iz Sevilje. Što se tiče igrača koji su otišli, niko nije imao značajniju minutažu u timu! Tim igra u formaciji 4-4-2, na golu je odlični Oblak, defanzivnu liniju čine štoperi Godin i Himenez, a po stranama će igrati Huanfran i Hernandez (možda i Felipe Luis), vezni red čine Saul, Gabi, Koke i Karasko, dok je napad rezervisan za Grizmana i Fernanda Toresa. Dijego Simeone neće moći da računa na veznog igrača Fernandeza (0/0).

Očekujemo jedan interesantan duel, ali se ne usuđujemo da prognoziramo konačan ishod već vam dajemo PREDLOG za klađenje na golove: 2-4 gola (kvota 1,55)


20:45 Čelzi – Karabag

Jedan od duela gde kladionice apsolutno i zasluženo favorizuju domaćina koji će na svom stadionu Stanford Bridž dočekati debitanta u Ligi šampiona, ekipu azerbejdžanskog Karabaga.

Čelzi se plasirao u ovo takmičenje kao šampion Engleske, gde je prošle sezone slavio na 30 od 38 mečeva, uz 3 nerešena meča i 5 poraza. Ove sezone posle iznenađujućeg poraza u prvom kolu od Barnlija, Čelzi je vezao 3 pobede, a u svim mečevima ove sezone postigao je najmanje po 2 gola. Za meč protiv Karabaga, trener tima Konte možda će promeniti određene igrače jer tim čeka derbi za vikend protiv Arsenala. U timu neće biti Drinkwatera (0/0 sredina) koji se još oporavlja od povrede, dok se očekuje da Eden Azar (0/0) bude na klupi posle opravka od povrede. Na poslednjih 7 mečeva u Ligi šampiona na domaćem terenu, Čelzi je uvek postizao najmanje dva gola osim u poslednjem meču kada su poraženi od PSŽ-a 1:2.

Karabag je napravio istorijski uspeh plasmanom u Ligu šampiona i tim će tokom ovog takmičenja sticati novo iskustvo koje će koristiti tokom narednih evrosezona. Oni su se u ovo takmičenje plasirali kroz gusto sito kvalifikacija, najpre su prošli najpre gruzijsku Samtrediju (pobede 0:5 i 1:0), zatim u narednom kolu Šerif (0:0 na domaćem terenu, pobeda na gostovanju 1:2), poslednja prepreka bio je danski prvak FC Kopenhagen (pobeda na domaćem terenu 1:0 i poraz na gostovanju 2:1). Tokom kvalifikacija najviše se istakao četvorostruki strelac u šest mečeva Ndolovu, kao i vezni igrači, Španac Michel (6/2), kao i Haićanin, Guerrier (6/2). Tim je sačinjen uglavnom od igrača koji igraju za selekciju Azerbejdžana ( Sadygov- štoper i kapiten reprezentacije, kao i defanzivci Medvede, Guseynov, Dashdemirov; četvorica veznih igrača Garayev, Almeida, Ismaylov, Amirguliyev; kao i trojica napadača Sheydayev, Madatov, Ramazanov). Tim predvodi bivši reprezentativac Azerbejdžana Gurban Gurbanov, koji je mlad trener koji se dosta oslanja na taktiku, a do sada je uspevao da iz svojih igrača izvuče maksimum u svakoj prilici. Očekuje se da na meču ne nastupi defanzivac Agoli (2/0), dok je vezni igrač Guerrier (6/2) pod znakom pitanja.

Iako smatramo da Karabag nije zalutao u ovo takmičenje, danas će teško uspeti da ostvare nešto više od časnog poraza od ,,plavaca“ iz Londona.

PREDLOG za klađenje: D3-5 (domaćin postiže od 3 do 5 gola) (kvota 1,85)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje