sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 2. kola u grupi E (utorak)


Ovog utorka na programu je prvih 8 utakmica 2. kola grupne faze Lige Šampiona, a u ovom članku predstavićemo Vam najave dva današnja susreta u okviru grupe E.


20:45 Sevilja – Maribor

Sevilja je u uvodnom kolu uspela velikom mukom da stigne do nerešenog rezultata (2:2) na veoma teškom gostovanju ekipi Liverpula. Nakon tog prvog meča “crveno-beli“ su odigrali čak 3 utakmice u La Ligi u razmaku od samo 6 dana, gde su ipak uspeli da upišu pobede nad Đironom i Las Palmasom, ali i poraz od madridskog Atletika na utakmici gde se veliki broj igrača čuvao povreda. Sigurno da sada, pre svega zbog kvalitetne, čvrste i disciplinovane igre u proteklom periodu, igrači imaju mnogo motivacije da nastave kvalitetna izdanja i plasiraju se u završnu fazu Lige Šampiona, što bi naravno bio ogroman uspeh pošto Sevilja već nekoliko godina u nazad predstavlja dominantnu ekipu u Ligi Evrope, ali bez pravog uspeha u najelitnijem takmičenju. S’ obzirom da će utakmicu sa Mariborom odigrati kod kuće treba očekivati nešto ofanzivniju igru, što odprilike rade i kada nastupaju u domaćem šampionatu pa bez ikakve sumnje smemo da očekujemo interesantan duel.

Maribor je donekle odigrao i iznad očekivanja protiv moskovskog Spartaka i došao do važnog boda odigravši nerešeno rezultatom 1:1 na svom terenu. Bez ikakve sumnje Maribor je na tom meču mogao da zabeleži trijumf, ali ih je dosta defanzivna igra gostiju u mnogome sprečila da naprave senzaciju i praktično na najbolji mogući način započnu ovu grupnu fazu. Slovenci takođe nisu podbacili u utakmicama domaćeg šampionata pošto su ostvarili 2 trijumfa i to protiv Gorice, koji je jedan od najvećih favorita za vrh tabele, kao i protiv Alumunija. Na te dve utakmice Maribor je postigao čak 6 golova što dodatno može da im podigne motivaciju pred današnji meč.

Obe ekipe su dosta dobro započele grupnu fazu, ali pored toga odlično nastupiče u domaćem šampionatu iako je umor bio ogroman problem za igrače i jedne i druge ekipe. S’ obzirom da je odličan učinak u proteklom periodu mnogo podigao motivaciju Sevilje i Maribora svakako da možemo sa razlogom da se nadamo goleadi, ali praktično sve zavisi od Slovenaca koji iz utakmice u utakmicu menjaju raspoloženje i od veoma ofanzivne ekipe postaju neosvojiva tvrđava. Naše mišljenje je da kalkulacija u ovom trenutku neće biti, obe strane imaju šanse za plasman u završnu fazu, ali sve to treba dokazati na terenu pa su bar 3 gola na meču velika realnost.

3+ @1,45 (3 ili više golova na utakmici)


20:45 Spartak Moskva – Liverpul

Spartak još uvek nije uspeo da pronađe pravu formu pa im pored mnogo problema koje imaju remi sa Mariborom u prvom kolu može predstavljati i nešto što možda nisu zaslužili. Dosta su se Moskovljani u tom duelu branili, ali sa formacijom 3-5-2 to je bilo dosta teško i praktično je Maribor mogao da zabeleži i trijumf pošto su tokom velikog dela utakmice bili jedini koji su napadali. Sve u svemu, Spartak sada mora da nastavi sa Ligom Šampiona iako ih dosta veliki problemi muče i u domaćim takmičenjim. Remiji sa Tosnom i Anžijem u Premijer Ligi (gde su u oba meča ipak sudije bile u centru pažnje, a Spartak pritom dobio i više nego što zaslužuje), kao i veoma srećno izvučena pobeda u kupu nad drugoligašem Kubanjem iz Krasnodara svakako da predstavljaju nešto što ne sme da sebi dozvoli doskorašnji šampion jedne zemlje, pa se svakako nameće pitanje koliko su oni u mogućnosti da se bore na 2-3 fronta gde će onaj najvažniji naravno biti Liga Šampiona.

Liverpul još uvek plaća cenu dosta loše defanzivne linije pa su u poslednjih 5 utakmica uspeli da ostvare svega 1 pobedu (nad Lesterom i to sa čak 2:3), kao i 2 remija i 2 poraza predstavljaju dosta loš učinak za jednu ovakvu ekipu. Sigurno da “Crveni“ i pored lošijeg stanja u Premijer Ligi (gde zauzimaju 5. poziciju i imaju gol razliku čak 12:11, pa su sada ekipa sa trećom najgorom odbranom) moraju da grizu u Ligi Šampiona, jednostavno, to je dugogodišnji imperativ i u ovom trenutku gde objektino gledano pored sebe nemaju preterano jake rivale svaki poraz biće bruka za ekipu sa Enfilda.

Iako Liverpul ima problema sa odbranom, iako će gostovati u veoma dalekoj Rusiji gde će im i loše vreme biti prepreka, mišljenja smo da na ovakvim utakmicama jednostavno moraju da dođu do pobede, posebno zbog činjenice da je u taboru Spartaka dosta loše stanje. Moskovljani zaista deluju neukomponovano što se moglo videti i na utakmici sa Anžijem kada su primili gol za izjednačenje, a gde je Anži gol postigao preko kontra napada kada su čak 5 njihovih igrača ispred sebe imali samo štopera i golmana Spartaka. To svakako mora da se iskoristi, a ekipa poput Liverpula to stvarno može.

2 @1,70 (pobeda gostiju)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje