četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 2. kola u grupi F (utorak)


Ovog utorka na programu je prvih 8 utakmica 2. kola grupne faze Lige Šampiona, a u ovom članku predstavićemo Vam najave dva današnja susreta u okviru grupe F.


20:45 Mančester Siti – Šahtjor Donjeck

Mančester Siti veoma dominantno započeo je englesku Premijer Ligu, gde sada sa 16 bodova iz 6 utakmica zauzimaju sam vrh tabele (uz neverovatnu gol razliku 21:2), a po svemu sudeći sve to će se u mnogome odraziti i na Ligu Šampiona pošto su u 1. kolu grupne faze ostvarili ubedljivu pobedu nad Fejenordom sa čak 4:0 u gostima. Koliko “Građane“ i ove sezone krasi ultra-ofanzivna igra pokazuje i činjenica da su na čak 4 od poslednjih 5 utakmica postigli minimalno po 4 pogotka. Svakako da im nakon tog trijumfa malo ko može stati na put, pogotovo što se sada stanje u grupi iskristalisalo i praktično je jasno da Mančester Siti sigurno ide dalje. Motivacija jeste na visokom nivou što uz ofanzivan stil igre, kako njih tako i današnjih gostiju može da predstavi veoma zanimljivu utakmicu.

Šahtjor je u uvodnoj utakmci grupne faze napravio senzaciju pobedivši kod kuće favorizovani Napoli sa 2:1. Iako je italijanska ekipa dominirala terenom, Ukrajinci su koristili prednost igranja kod kuće pa svaku pravu priliku pretvorili u pogodak. Nakon tog meča Šahtjor je uspeo i da donekle odigra odlično u ukrajinskoj Premijer Ligi pošto su nakon iznenađenja, tj. remija bez golova sa Černomorecom uspeli da deklasiraju Zirku sa ubedljviih 4:2. Sada je sigurno da imaju šanse za LŠ, ako ništa drugo bar za Ligu Evrope, ali jasno je da ekipa kao što je Šahtjor, inače verovatno i najbolji klub u Ukrajini, mora da grabi ka najelitnijem takmičenju. Kvaliteta sigurno da ima za to, a nema ni sumnje da će svim silama pokušati da se odupru velikom engleskom gigantu, kao što je glavni trener već i najavio.

Pre svega važno je da se kaže da ove dve ekipe krasi izuzetno ofanzivan stil igre što im do sada daje povoljne rezultate, s’ obzirom da su u ovom trenutku i Siti i Šahtjor najubedljiviji članovi liga u kojima se takmiče. Nema sumnje da će nam večeras oni prirediti pravu fudbalsku predstavu, ali nadamo se da golova neće izostati.

4+ @1,75 (4 ili više golova na utakmici)


20:45 Napoli – Fejenord

Napoli je sve nas iznenadio pošto je na samom startu grupne faze pretrpeo poraz u gostima kod ukrajinskog Šahtjora, rezultatom 2:1. Sve u svemu, Napoli takav “luksuz“ ne sme sebi da dozvoli i već sada protiv Fejenorda mora da se angažuje maksimalno ne bi li došao do 3 boda i tako praktično vratio se u trku za nastavak Lige Šampiona. Nakon tog meča sa Šahtjorom, gde su istina bili bolji rival tokom svih 90 minuta, Napolitanci su u Seriji A uspeli da zabeleže 3 uzastopne pobede, nad Beneventom (6:0), Lacijom (1:3) i SPAL-om (2:3). Ipak tokom meča sa SPAL-om Napoli je ostao bez jednog od najvažnijih šrafova, napadača Arkadijuša Milika i to bi donekle trebalo da prebaci teret na Mertensa i Kaljehona koji mogu da presude u ovakvim situacijama. Jedno je sigurno, efikasne pobede u Seriji A svakako će imati uticaj na ovaj meč sa Fejenordom, a nama ne preostaje ništa drugo nego da sa pravom očekujemo još jedno raspucavanje.

Fejenord u poslednje vreme igra dosta loše u odnosu na raniji period. Nakon dugog niza pobeda usledio je ubedljiv poraz od Mančester Sitija na startu grupne faze (0:4) što je donekle uzrokovalo da do danas ova ekipa zabeleži još 2 poraza bez postignutog gola, ali i pobedu nad Den Hagom u kupu. Stvarno je veliko pitanje koliko će oni zapinjati u ovom trenutku sudeći po situaciji u domaćem šampionatu, a praktično je sigurno da je za njih plasman u narednu fazu jako težak zadatak. Svakako da treba očekivati da će na današnjem meču pokušavati da se spasu bruke donekle defanzivnijom taktikom, ali sudeći po formi Napolija biće zanimljivo videti tako nešto.

Nema sumnje da Napoli večeras na svom terenu mora odigrati utakmicu gde će na kraju baš oni biti pobednički tim. Sudeći po tome da su u odličnoj formi, a da je Fejenord upao u krizu rezultata teško je zamisliti da će ova utakmica biti neizvesna ili pak neefikasna. Mišljenja smo da će ovo biti veče za ekipu Napolija koja bi bez problema trebala da savlada ekipu koja se slabo snalazi u defanzivnoj ulozi (što bi trebao biti realan scenario).

1&2-5 @1,50 (pobeda domaćina uz 2 do 5 golova na utakmici)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje