nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona: Real Madrid – Čelzi (najava meča i prognoza)

21:00 Santijago Bernabeu stadion

Četvorostruki osvajač Lige šampiona obično nije pokazivao znakove panike kada je Liverpul poveo sa 2-0 na Enfildu tokom njihovog prvog meča osmine finala, dok su Los Blankosi ostavili navijače Enfilda šokirane postizanjem pet golova bez odgovora pre nego što su minimalno pobedili 1-0 na stadionu Bernabeu.

Dok njihovi katalonski konkurenti nastavljaju da se voze u zalazak sunca, Real Madrid – koji će takođe igrati protiv Osasune u finalu Kupa kralja – imaće prioritet da osvoji 15. titulu Lige šampiona. Nisu propustili da postignu gol na utakmici Lige šampiona kod kuće od neverovatnog poraza od 3-0 od CSKA Moskve u decembru 2018. godine, a svaki od njihovih poslednjih pet evropskih mečeva na stadionu Bernabeu završio se pobedom.

Povtatak Frenka Lamparda na klupu Čelzija nije prošao najbolje jer su za vikend poraženi od Vulvsa,Samo nekoliko nedelja pre njegovog neizbežnog otpuštanja, Graham Potter je režirao jednu od najboljih predstava Chelseaja tokom njegove kratkotrajne ere protiv Dortmunda bez Karima Adejemija, koji su zasluženo poraženi sa 2-0 na Stamford Bridžu u drugom meču osmine finala.

Sezona 2022-23 označava treći put zaredom da je Chelsea stigao do četvrtfinala Lige šampiona, a Plavci nisu izgubili od branilaca titule od kako su poraženi od Porta u sezoni 2004-05 – pobedili su dva puta i odigrali četiri nerešene utakmice, što je najduži niz bez poraza protiv osvajača evropskog trofeja.

Navijači su prošle godine bili svedoci spektakularnog četvrtfinala između Real Madrida i Chelseaja, gde je pobeda od 3-2 na stadionu Bernabeu bila uzaludna za Plavce, jer je Real sa 5-3 ukupnim rezultatom prošao dalje i okončao odbranu njihove titule. Tačno 365 dana nakon trijumfa u španskoj prestonici, Lampard i ekipa započinju istu misiju osvete.

Očekivana postava Real Madrida: Courtois; Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba; Modrić, Camavinga, Kroos; Valverde, Benzema, Vinicius Jr

Očekivana postava Čelzija:Kepa; James, Fofana, Koulibaly, Chilwell; Kovačić, Fernandez, Kante; Sterling, Havertz, Felix

Mišljenje urednika: Poraz od Viljareala pokazao je da ekipa Reala ima puno mana i slabosti, a upravo će njih Čelzi pokušati da iskoristi danas, očekujemo otvoren meč, a po nama igra GG ima šansi za prolazak na ovom meču gde će oba tima pokušati da izvuku prednost pred revanš susret. Kvota je 1,98

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje