petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona se vratila, veliki okršaj je u Milanu

Večeras je na programu 8 mečeva 3. kola grupne faze Lige šampiona. Sigurno nas očekuju interesantni okršaji, a verovatno ćemo biti svedoci iznenađujućih rezultata. U nekim grupama favoriti su se već istakli, dok u drugim snage deluju podjednake.

Duel Intera i Barselone na San Siru čeka se sa najvećim interesovanjem. Oba tima su već izgubila od Bajerna (Minhen), što znači da ne mogu sebi da priušte greške u direktnim utakmicama. Neroazuri su gurnuti uza zid nakon niza loših rezultata u Seriji A, dok je Barsa raspoložena nakon što je nadmašila La Ligu .

Bayern teško da će imati nekih posebnih problema kod kuće sa Viktorijom (Plzen). Uspeh je za češki tim što su se plasirali u grupe, ali ih je žreb poslao u najtežu grupu, a gostovanje na „Alianz areni” biće veliki test za tim Mihala Bileka. Bayern je pre nekoliko dana pokazao klasu uspehom protiv Bayer Leverkuzena, a večeras navijače očekuje još jedna fešta golova.

U grupi „A“ Liverpool će juriti obaveznu pobedu u britanskom derbiju protiv Rangersa. Ekipa Jirgena Klopa nije bila ubedljiva od početka sezone, a dodatni dokaz je bio remi 3-3 protiv Brajtona pre nekoliko dana. Rangersi su izgubili prve dve utakmice na turniru i tek treba da postignu gol, ali sigurno neće proći bez borbe na Enfildu.

U Amsterdamu, Ajax dočekuje Napoli u onome što bi moglo da se pretvori u gozbu napadačkog fudbala. Domaćini nisu bili u dobroj formi poslednjih nedelja i ispustili su vođstvo u Erediviziji, dok je Napoli impresionirao doslednošću i nastojaće da napravi još jedan važan korak ka osmini finala takmičenja.

U grupi „B“ iznenađujući lider je Briž. Belgijski tim je pobedio u prve dve utakmice, a danas ih očekuje domaći meč protiv Atletiko Madrida. Dijego Simeone pohvalio je protivnika, koji tek treba da primi gol na turniru. Atletiko će sigurno imati jednu stvar na umu od prethodnog gostovanja Janu Brejdelu 2018. godine, kada su se mučili do remija bez golova.

Porto dočekuje Bayer Leverkuzen sa ambicijom da mora pobediti. Posle dva poraza na startu, „zmajevima” pre ili kasnije preti da ispadnu iz borbe za prva dva mesta, ali im današnji meč daje priliku da se vrate u igru. Gosti iz Nemačke su težak protivnik i nadaju se da će odneti bar bod u Portugalu .

U grupi „D“ vodi Sporting Lisabon sa ukupno 6 bodova. „Zeleno-beli” će večeras posetiti Marsej u pokušaju da zadrže lidersku poziciju. Francuzi tek treba da postignu gol i osvoje bodove, a samo pobeda na Velodromu će održati njihove šanse da se plasiraju u narednu fazu.

Zanimljiva će biti i utakmica između Eintrach Frankfurta i Totenhema. Nemački tim, koji je prošle sezone trijumfovao u Ligi Evrope, želi da ostavi utisak i na najvećoj sceni. Protiv „Spursa“ Antonija Kontea, Ajntraht nije u ulozi favorita, ali podrška publike mogla bi da bude važan adut na putu do tri boda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje