sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LOŠE vesti za Belgiju, IDEALNE za Bosnu i Hercegovinu!

Fudbalska reprezentacija Belgije već je uspela da osigura direktan plasman na Svetsko Prvenstvo naredne godine, ali ipak do kraja kvalifikacija moraju da odigraju još dve utakmice, protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nakon toga i protiv Kipra.

Sigurno da sada motivacija popularnih “Crvenih Đavola“ nije na visokom nivou, jednostavno, uradili su ono što su hteli i morali i sada ostaje samo formalnost. To svakako da može biti prednost za dva predstojeća protivnika, posebno za selekciju BiH koja će Belgijance dočekati na svom terenu. Ipak ono najvažnije povezano je sa igračkim kadrom ekipe koju vodi Roberto Martines.

Naime, španski stručnjak neće moći da računa na najverovatnije čak petoricu važnih igrača, a to su defanzivci Vensan Kompani i Džordan Lukaku, vezista Maruan Felaini, kao i napadači Romelu Lukaku i Kristijan Benteke.

Iskusni štoper, Vensan Kompani (2n/0g/0a), propustiće oba preostala meča zbog određenih zdravstvenih problema, koji još uvek nisu detaljnije naznačeni. Ista sudbina zadesila je i levog beka Džordana Lukakua (1n/0g/0a) zbog navodne povrede podkolenice tokom treninga. Golgeter belgijske selekcije i stariji brat Džordana, Romelu Lukaku (7n/10g/1a), na terenu se neće pojaviti samo tokom meča sa BiH, a zbog povrede ligamenata u kolenu ni na jednom od ova dva meča neće nastupiti ni centralni napadač Kristijan Benteke (2n/3g/1a). Takođe, pod upitnikom za nastupe postavljen je centralni vezista Maruan Felaini (5n/0g/0a), što bi dodatno trebalo da oteža sastavljanje tima selektoru Martinesu.

(*statistika igrača odnosi se na utakmice u okviru tekućih kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo)

Belgija će selekciji BiH gostovati u subotu, 7. oktobra, na stadionu “Grbavica“ u Sarajevu od 18 časova. Popularni “Zmajevi“ trenutno zauzimaju 2. poziciju koja vodi u baraž za plasman na Mundijal, a imaju 1 bod više od trećeplasiranih Grka (13).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje