petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

LŠ: Dinamo ima šansu da obezbedi proleće

U utorak od 21h na Maksimiru Dinamo Zagreb dočekuje Salzburg u 4. kolu Lige šampiona. Prošle nedelje austrijski prvak slavio je sa 1:0 i tako dospeo na 1. mesto grupe sa 5 bodova, a gurnuo Dinamo na dno grupe sa samo 3 boda. Za hrvatsku ekipu je ovo ključna utakmica ove sezone jer se pobedom može približiti prolasku grupe.

Sami znamo da je sutra vrlo bitna utakmica, najvažnija u ovom dijelu natjecanja. Sami smo si zakuhali, s tri boda protiv Chelseaja ostali smo u situaciji da se sada možemo boriti za ostanak u Europi na proljeće. Iza nas su dva gostovanja, rezultatski neuspješna, ali iz obje utakmice izašli smo sa spoznajom da smo konkurentni i da nismo zalutali u Ligu prvaka„, rekao je Dinamov trener Ante Čačić.

Dosta toga smo naučili iz tih utakmica, vidjet ćemo koliko smo toga spremni primijeniti. Ja sam optimist, Salzburg je pokazao, iako je bio domaćin, da je ta utakmica mogla otići na drugu stranu. Imali smo dobrih stvari, ali i slabosti, falilo nam je mirnoće na lopti, hrabrosti. Očekujem ogromnu podršku navijača, igrači će dati sve od sebe i priželjkujem puni plijen. Ovo nije povijesna utakmica, ali je utakmica u kojoj ćemo imati veliku podršku naših navijača.“

Čačić je otkrio da neće biti povređenih Boška Šutala i Luke Menala, a na raspolaganju će imati Mahira Emrelija, kojem je FIFA ukinula suspenziju nakon što je platio 100.000 evra bivšem klubu Legiji.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje