subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ludnica u Heresu, Kvartararo osvojio pol poziciju!

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije koja se vozi u Heresu. Mladi Francuz je do nove pol pozicije došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:36.705 minuta, i tako postavio najbolje vreme u istoriji ove staze. Drugi je bio Maverik Vinjales na Jamahi, dok je treći bio aktuelni šampion Mark Markes.

U prvih 10 su se našli još Frančesko Banjaja, Džek Miler, Kal Kračlou, Pol Espargaro, Andrea Doviciozo, Aleks Rins i Franko Morbideli.

Tok kvalifikacija:

Prvi deo kvalifikacija je protekao u apsolutnoj dominaciji Aleksa Rinsa koji je od samog starta Q1 nametnuo ritam koji ostali nisu mogli da isprate. Rins je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:37.063 minuta i bez većih problema sa plasirao u Q2. Drugo mesto je zauzeo Pol Espargaro na KTM-u.

Velik razočranje su vožnje Danila Petrućija i Aleksa Markesa su bili totalno van ritma, a trku će krenuti sa 14. i 21. mesta.

Drugi deo kvalifikacija je opravdao svoja očekivanja, jer se osvajač pol pozicije nije znao do poslednje sekunde. U žestokoj borbi su se našli Mark Markes, Fabio Kvartararo i Maverik Vinjales.

U uvodnom delu činilo se da će Markes osvojiti pol poziciju, jer je vozio konsantne krugove bez grešaka. Ipak, kako su se kvalifiakcije bližile kraju i ostali vozači su dodavali gas. Prvo je Maverik Vinjales ostvario bolje vreme od Markesa, ali je onda na scenu stupio fantastični Fabio Kvarataro, koji je u poslednjem krugu odvezao bez greške. Vreme koje je ostvario je ujedno i novo najbolje vreme u istoriji ove staze, te će mladi Francuz nedelju trku početi sa prvog mesta.

Fantastične kvalifikacije je imao i Frančesko Banjaja koji je u samom finušu imao šanse da se umeša za sam vrh, ali sitne greške su ga koštale nešto bolje pozicije. Ipak, četvrto mesto za Banjaju je više nego solidan uspeh.

Trka je na rasporedu u nedelju od 14:10.


Fotografija je preuzeta sa: https://dmotion.rs/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje