petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lupulesku i Šurjan u Portugalu: Počinju olimpijske kvalifikacije

Srpske stonoteniserke Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan započinju takmičenje na evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Igra se od 21. do 25. aprila u portugalskom Guimaraesu.

Koliko je ozbiljan izazov pred našim igračicama govori činjenica da će od 40 učesnica vizu za Tokio obezbediti samo njih 4.

(foto: ITTF)

Kakav je sistem?

U prvoj fazi takmičenja 36 igračica podeljeno je u 10 grupa, dok je prvih 4 nosioca već u drugoj fazi. Po dve najbolje plasirane igračice iz svake grupe idu u drugu, nokaut fazu, gde će ih biti ukupno 24.

Finalistkinje druge faze obezbediće vizu za Tokio, a eliminisane igračice (22) imaće još jednu šansu u novoj nokaut fazi odakle takođe samo finalistkinje putuju na OI. Za razliku od prve, poražene polufinalistkinje druge nokaut faze odigraće međusobni meč za mesto prve i druge rezerve za Olimpijske igre.

Četiri igračice koje preskaču grupnu fazu su Matelova iz Češke, Balazova iz Slovačke, Noskova iz Rusije i Šao iz Portugala.

Odakle počinje put do vize?

Izabela startuje takmičenje u grupi F čiji je prvi nosilac, a protivnice će joj biti Jeger iz Hrvatske, Kiričenko iz Finske i Skov iz Danske. Kada je reč o Sabini Šurjan, ona je drugi nosilac grupe H u kojoj je zajedno sa engleskom igračicom Ho, Tofant iz Slovenije i Trifonovom iz Bugarske.

Ovde je raspored mečeva naših igračica:

sreda, 11:50: Lupulesku – Kiričenko (sto 2)
sreda, 16:50: Lupulesku – Jeger (sto 4)
četvrtak, 12:50: Lupulesku – Skov (sto 3)

sreda, 12:40: Šurjan – Trifonova (sto 2)
sreda, 17:40: Šurjan – Ho (sto 3)
četvrtak, 13:40: Šurjan – Tofant (sto 1)

UŽIVO PRENOS (ETTU TV)

Žreb prve faze pogledajte u nastavku.

(foto: ETTU)


Izvor: stonitenis.org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje