nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mačvan doneo neočekivanu odluku!

Košarkaški reprezentativac Srbije – Milan Mačvan doneo je odluku da u 30. godini života prestaje sa profesionalnim igranjem košarke.

Iako se tokom predhodnih dana pojavila informacija da bi Mačvan mogao od naredne sezone da se vrati u redove Partizana, od toga neće biti ništa, jer se iskusni krilni centar odlučio za penziju.

„Dragi prijatelji, moji dani kao profesionalni košarkaš su završeni. Srce i dalje želi da igra, ali nažalost moja kolena više ne mogu. Košarka mi je dala sve, a sve sam dao i ja košarci. Želim da se zahvalim svima koji su imali uticaj na moju karijeru tokom svih ovih godina. Najveća privilegija za svakog sportistu je biti deo nacionalnog tima i igrati u klubovima na vrhunskom nivou“, poručio je Mačvan.

Svoju prefesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u FMP-u, a zatim je nastupao i za ekipe – Hemofarma, Makabi Tel Aviva, Partizana (u dva navrata), Galatasaraja, Olimpije Milana, Bajerna, Alvarka.

Sa nacionalnom reprezentacijom Srbije osvojio je dva srebra na Evropskim prvenstvima (2009. i 2017. godine) i jedno na Olimpijskim igrama 2016. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje