petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Maroko eliminisao „Crvenu Furiju“!

Jedino iznenađenje u 1/8-finalnim susretima Svetskog prvenstva u Kataru priredila je selekcija Maroka.

Naime, ova afrička reprezentacija je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspela da eliminiše favorizovanu Španiju iz daljeg toka Mundijala.

Nije bilo golova nakon 90 minuta igre, kao ni u produžecima, iako je „Crvena Furija“ u poslednjim sekundama nadoknade vremena pogodila okvir gola.

Pristupilo se izvođenju penala u kojem su Marokanci bili znatno bolji (3:0), odnosno Španci su promašili svoja tri prva udarca sa bele tačke (Pablo Sarabija, Karlos Soler, Serhio Buskets) i tako praktično sebe „izbacili“ sa Mundijala.

Neki će sigurno reći da je sastav Luisa Enrikea „sustigla karma“ zbog kalkulantske igre u susretu protiv Japana u poslednjem kolu grupne faze, kada su pretrpeli poraz 2:1, čime su ujedno izbegli deo žreba u kojem se nalazi glavni favorit – Brazi.

Maroko je tako nastavio sa veoma dobrim izdanjima na aktuelnom Svetskog prvenstvu, jer je sada eliminisao jednog od favorita za osvajanje „Boginje“, a ne smemo zaboraviti da su osvojili prvo mesto u svojoj grupi u konkurenciji – Belgije, Hrvatske i Kanade.

Afrička selekcija je ostvarila istorijski uspeh na Mundijalima samim plasmanom u 1/4-finala, gde im predstoji duel protiv reprezentacije Portugala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje