nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Medvedev i Alkaras za finale Vimbldona

Poznat je i drugi polufinalni par na ovogodišnjem Vimblodonu u muškom delu turnira. Za plasman u veliko finale igraće Rus Danil Medvedev i Španac Karlos Alkaras.

Prvi je plasman u polufinale obezbedio Danil Medvedev nakon što je pobedio američki seznaciju Kristofera Eubanksa i to posle pet setova. Po setovima je bilo 6:4 1:6 4:6 7:6 (7:4) 6:1.

(1) Wimbledon on Twitter: „Breaking new ground at SW19 @DaniilMedwed wins a thrilling five-set contest against Christopher Eubanks to move into his first #Wimbledon semi-final, 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1 https://t.co/bOt3EmPSLW“ / Twitter

Fenomenalan meč u kojem je Eubanks pokazao zube, ali nije imao snage da zada završni udarac. Nakon relativno lako izgubljenog prvog set, Eubanks je na sveopšte iznađenje relativno lako osvojio drugi i treći set.
Medvedev je izgledao uzdrmano, ali je pronašao svoj ritam. Foksuirao se isključivo na svoj servis i odveo četvrti set u taj brejk. U taj brejku defanziva Medvedeva dolazi do izražaja u Rus izjednačuje na 2:2.

Očekivano, nakon izgubljnog seta Eubanks je pao, što je potvrdio i rani brejk Medvedeva koji je potpuno slomio otpor protivnika.

Alkaras je u poslednjem četvrtfinalnom duelu veoma lako savladao Danca Holgea Runea. Rezultat je bio 3:0, po setovima 7:6 (7:3) 6:4 6:4.

(1) Wimbledon on Twitter: „Carlos shines on Centre 🌟 The world No.1 is through to his first #Wimbledon semi-final after a straight sets victory against Holger Rune https://t.co/MMaGVPwnbe“ / Twitter

Relativno laka pobeda za Alkarasa koji je u ključnim trenucima bio bolji igrač. U prvom setu viđeno je dosta prilika i sa jedne i sa druge strane da se dođe do brejka no nije ga bilo. U taj brejku Alkaras je igrao hrabrije i to mu se isplatilo, jer je dobio taj deo igre sa 7:3.
Velika borba i u drugom setu. Servis je bio u prvom planu, a samo se čekalo ko će prvi da popusti. Do je bio Rune kome pada koncetracija u devetom gemu kada Alkaras pravi brejk i nakon toga potvrđuje isti za 2:0.

Pri rezultatu 2:0 govor tela Runea nije izgledao najbolje. Danac je izgledao snužedno i sigurno ne kao igrač koji može do preokreta. Čekao se samo trenutak kada će Alkaras napraviti prelomni brejk, a to je bio peti gem nakon kojeg je Alkaras čuvao svoj servis bez problema.

Medvedev i Alkaras su do sada dva puta odmerili snage i podelili su po pobedu, s tim što je Medvedev slabio upravo na Vimbldonu pre dve godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje