subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – Kansas City Royals

Da bi vam približili MLB ekipe, upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 21 dana.


KANSAS CITY ROYALS

Royalsi se nalazae u Američkoj ligi, divzija centar. Sa prošlogodišnjim rekordom od 25-35 se nisu baš proslavili, a doigravanje je bilo veoma daleko. Ove sezone neke stvari su se promenule ka bolje. Pojačanja su Santana, Benetendi, Duffy, dok su dosta igrača obnovili ugovore sa klubom.

Na otvaranju sezone 1.aprila Royalsi će na svom terenu dočekati Texas Rendžere. A ovako bi trebalo da izgleda roster od 26 igrača:

Hvatači (catchers) (2) – Salvadaor Perez, Cal Galagher – Perez u novu sezonu ulazi ponovo kao startni hvatač posle 12 dablova i 11 HR u 2020. Ovo će biti njegova poslednja godina ugovora, tako da će na kraju ove sezone ponovo pregovarati o istom. Drugi hvatač ekipe je mladi Galagher koji je imao samo 60 izlazak na palici u 2020.

Prva baza (first base) (2) – Carlos Santana, Ryan O;Hearn – Novo pojačanje Royalsa Santana je zaista dobar i iskusan igrač. Vruća palica u sredini lajnapa doneće dosta poena. Njegov Backup je O“Hearn koji je odigrao prošle sezone 27 utakmica na ovoj poziciji.

Druga baza (second base) (1) – Nicky Lopez – Lopezu je zamalo izmakla nagradu o najboljem defanzivcu prošle godine. Radi se o vrhunskoj drugoj bazi koji bez greške obavlja defanzivni deo posla. Što se tiče palice takođe je sjajan, a procenti stizanja na bazu su preko 50%. Ako bude imao dan odmora, na ovoj poziciji bi ga zamenio Hanser Alberto.

Treća baza (third base) (1) – Hunter Dozier – Buduća treća baza potpisao je novi ugovor od 4 godine, a to je period koji garantuje da će biti Royalsov. Sezonu 2020. je propustio zbog bolesti, ali je zato sezona pre toga bila fenomenalna. U slučaju dana odmora Kelvin Gutierrez bi mu bio zamena, mladi debitant koji je trenutno u nižoj ligi ali bi mogao biti pozvan gore.

Shortstop (1) – Adalberto Mondesi – Mondesijev sjajan završetak prošle sezone mnogo obećava. On je u mesecu septembru udario 6HR uz 20 RBI. Ako bi to ponovio na otvaranju ove, Royalsi bi imali mnogo koristi od toga. Imao je malu povredu noge na pripremama, ali se ubrzo vratio u akciju i izjavio da će biti spreman za početak sezone!

Designated Hitter (1) – Jorge Soler – Posle propuštene prošle sezone, Soler se vraća na teren. U 2019. bio je lider po HRu Američkoj ligi. Na kraju sezone mu ističe ugovor, a Royalsi će odlučiti da li će ga zadržati.

Outfield (4) – Whit Merrifield, Michael A. Taylor, Andrew Benetendi, Jarrod Tyson – Royalsi su u ovaj pripremni period ušli sa Merrifieldom kao jedinim sigurnim na ovoj poziciji. Dodali su Taylor-a kao slobodnog agenta i Benetendija trejdom 3 kluba (Boston-NY Mets-Royals). Dyson je član šampionske ekipe iz 2015. pa je uprava tim poverenjem odlučila da mu produži ugovor na još godinu dana. Neki mladi talenti čekaju takođe na priliku a to su Nick Heath i Bubba Starling.

Startni bacači (starting pitchers) (5) – Brad Keller, Dynny Duffy, Mike Minor, Brady Singer, Kris Bubic – Royalsi su kupili Minora iz Altante, koji će činiti sa Dyffijem tandem levorukih bacača. Tu su veteran Keller, kao i mlade nade Singer i Bubic. Ervin Santana ima minor ugovor ali bio mogoa biti pozvan gore ako zagusti jer se radi o iskusnom bacaču. Royalsi su puni talentovanih bacača, a još na priliku čekaju: Carlos Hernandez, Daniel Lynch i Jackson Kowar. Oni su svi u nižim ligama i veruje se da će tamo bacati kad krene sezona, ali će se u budućnosti računati na njih.

Bullpen (relivers) (8) – Josh Staumont, Scott Barlow, Tyler Zuber, Jacob Junis, Greg Holland, Kyle Zimmer, Wade Davis

LINEUP

  • RF    Whit Merrifield (R)
  • SS    Adalberto Mondesi (S)
  • C     Salvador Perez (R)
  • DH   Jorge Soler (R)
  • 1B    Carlos Santana (S)
  • 3B    Hunter Dozier (R)
  • LF    Andrew Benintendi (L)
  • CF    Michael A. Taylor (R)
  • 2B    Nicky Lopez (L)

 

Mišljenje urednika: Ekipa koja deluje osrednje, ali opet sa druge strane ne treba ih otpisivati da baš ništa ne mogu učiniti. Ni te 2015. nisu bili ni u 10 top favorita, pa su uspeli pobediti sve. Gotovo smo sigurni da ne mogu ispod 3. mesta u diviziji, a nadamo se da mogu imati pozitivan skor. Posebnu pažnju ćemo obratiti na bacače koji će biti oskočna daska mogućeg uspeha. Lineup izgleda realno solidno, a rezultati u pripremnim utakmicama udarački obećavaju. Oni su ekipa koja je postigla najviše poena i imaju najbolji skor za sad.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje