subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Bajka i dalje traje, Lajović je u velikom finalu

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale mastersa u Monte Karlu, nakon što je pobedio ruskog tenisera Danila Medvedeva. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 6:1 posle nešto više od sat i po vremena efektivne igre.

Kao i tokom cele nedelje i danas je veliki problem pravio vetar. Medvedev je bio igrač koji se brže adaptirao na vetrovite uslove, a Lajović nikako nije uspeo da pronađe ritam. To je prouzrokovalo lošu igru Lajovića, a Medvedev je to iskoristio te je napravio dva brejka za velikih 5:1. Ipak, tu nije bio kraj, jer je usledila velika serija Dušana Lajovića. Srpski teniser svestan da nema šta da izgubi u prvom setu, počinje da igra maksimalno opušteno, što mu je donelo rezultat. Lajović je napravio seriju od šest vezanih gemova, i potpuno preokrenuo prvi set u svoju korist.

To je bez ikakve sumnje bila prekrtenica meča, jer se Medvedev nije oporavio od tog šoka. Lajović je sa druge strane leteo po terenu, za rukom mu je polazilo sve što je zamislio, a rezultat svega jesu još tri brejka i na kraju potpuno zaslužena pobeda.

Plasman u veliko finale je najveći uspeh u karijeri srpskog tenisera, a u njemu će igrati protiv boljeg iz duela Nadal/Fonjini.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje