petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Ništa od srpskog derbija, Medvedev izbacio Đokovića

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu, nakon što je pobedio prvog igrača sveta Novaka Đokovića. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 4:6 6:2 posle skoro dva i po sata efektivne igre.

Mladi Rus je nastavio sa sjajnim partijama ove nedelje u Monte Karlu. Nakon tri uverljive pobede sjajnu formu je prikazao i u ovom četvrtfinalu. Od samog starta se videlo da nema straha u njegovoj igri, a i njemu je manje trebalo da se privikne na vetrovite uslove koji su vladali tokom meča.

Odmah na startu Medvedev je napravio brejk koji je na kraju bio dovoljan za osvajanje prvog seta. Đoković nikako nije mogao da probije Medvedeva koji se sjajno kretao, i vraćao sve što je stigao.

U nastavku duela se očekivao Đokovićev odgovor. Novak je podigao nivo igre, a na samom startu drugog seta igrao se dugačak gem na servis Medvedeva, koji je Đoković uspeo da osvoji. Medvedev je ušao u malu raspravu sa sudijom, i bilo je jasno da kvalitet njegovog tenisa opada. Đoković je iz poena u poen bio sve bolji, a na kraju je taj jedini brejk sa starta seta je bio dovoljan za izjednačenje.

Psihološka prednost je bila na strani Đokovića, ali srpski teniser to nije iskoristio. Medvedev nijednog momenta nije odstupao od svoje igre. Kretao se sjajno, bio agresivan u pravim trenucima, i na kraju je mu se to isplatilo. Đoković se baš mučio sa servisom, a Medvedev je to iskoristio da napravi tri brejka koja su mu donela potpuno zasluženu pobedu.

Za plasman u finale Medvedev će igrati protiv Dušana Lajovića koji je nešto ranije pobedio Lorenca Sonega.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje