subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Morbideli osvojio pol poziciju, Mir katastrofalan

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli pobednik je kvalifikacija pred trku za Veliku nagradu Valensije. Italijanski motociklista je na stazi „Rikardo Tormo“ upisao drugu pol poziciju ove sezone nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:30.191 minuta.

Morbideli je u direktnoj borbi za pol poziciju pobedio Džeka Milera na Prakam Dukatiju. Pomenutoj dvojici će se u startnom redu pridružiti Takaaki Nakagami iz LCR Honde.

Morbidelijevo osvajanje pol pozicije svakako nije iznenađenje, jer se tokom trećeg treninga videlo da ima ritam za kvalifikacije. Jedini koji je iole mogao da mu parira bio je Džek Miler, ali ništa više od toga, jer je Miler na kraju kasnio osam desetinki.

Najbolji od ostalih je bio vozač Avintije Žoan Zarko, ispred Pola Espargara (KTM) i Maverika Vinjalesa (Jamaha). Sedmi je bio vozač Aprilije Aleš Espargaro, a prvih deset kompletirali su Frančesko Banjaja (Pramak Dukati), Bred Binder (KTM) i Migel Oliveira (Teh3 KTM).

Pored sjajne vožnje Morbidelija ove kvalifikacije su obeležile očajne vožnje glavnih kandidata za titulu. Prvoplasirani u gerenalnom plasmanu Žoan Mir je završio na 12. mestu, ali na njegovu sreću ni Fabio Kvartararo nije briljirao, jer je zauzeo 11. mesto.

Mir u ovom trenutku ima 37 poena prednosti u odnosu na Kvartarara i u nedelju će imati prvu od dve prilike za osvajanje titule.

Trka za Veliku nagradu Valensije je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje