sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Fenomenalni Strol osvojio pol u Turskoj, tragedija za Mercedes

Vozač Rejsing Pointa Lens Strol osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Turske. Kanađanin je do pol pozicije došao odvezavši najbrži krug u vremenu od 1:47.765 minuta i na taj način prekinuo surovu dominaciju Mercedesa u kvalifikacijama. Strol je pobedio Maksa Ferštapena iz Red Bula koji je kasnio tri desetinke, a treće vreme je imao drugi vozač Rejsig Pointa Serhio Peresa.

Kvalifikacije su vožene po jako teškim uslovima, jer je sve vreme padala kiša. Staza je bila potopljena vodom, što je dovelo do prekidanja kvalifikacija u jednom trenutku, jer su uslovi bili nemogući za vožnju. Pri povratku na stazu momentalno se dogodio incident, jer je Roman Grožan iz Hasa izleteo sa staze, pa je istaknuta crvena zastavica. Crvena zastavica je sa sobom donela pravi haos u samom finišu Q1 dela kvalifikacija. Toliko je bilo dramatično da je Luis Hamilton u jednom trenutku bio ugrožen, ali je uspeo da se spasi.

Drugo deo kvalifikacija je doneo velika iznenađenja. Posebno se ističu Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci, jer su obojica otišli u treći deo kvalifikacija. Koliko su Alfe bile dobre, isto toliko su loši bili Ferarijevci. Šarl Lekler i Sebastijan Fetel nisu uspeli da se plasiraju u Q3 deo kvalifikacija, a isto važi i za dvojac Meklerana Landa Norisa i Karlosa Sainca.

Tokom većeg dela kvalifikacija Maks Ferštapen je bio najbrži i činilo se da će osvojiti pol poziciju. Ipak, jedna čudna odluka da ode u boks na zamenu pneumatika ga je koštala još boljeg rezultata. Nezagrejane gume su ga koštale, a to je prvo iskoristio Serhio Peres i izbio na prvo mesto, ali nakon toga je Stol nadmašio timskog kolegu i zauzeo je prvo mesto.

Velika nagrada Turske je na programu u nedelju od 11:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje