nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mutua open: Najava finalnog meča

Došli smo i do same završnice mastersa u Madridu. U finalu muškog singla sastaće se Nemac Aleksandr Zverev i Austrijanac Dominik Tim.

Ova dva sjajna igrača će u budućnosti razviti veliko rivalstvo, jer će se sigurno boriti za najveće trofeje. Generalno gledano njih dvojica su jedini uspeli kolko tolko da pomrse konce „staroj gardi“, a nama preostaje da im poželimo zdravlja i da uživamo u njihovim spektakularnim duelima kojih će sigurno biti mnogo.

Kao što se moglo i očekivati kladionice su postavile maltene egal kvote, s tim što je Dominik Tim blagi favorit. No, to naravno ne mora ništa da znači, jer obojica igraju vrlo dobro na svim podlogama.

Ovde su obojica pokazali neverovatno dobru igru. Tim je uradio gotovo nemoguću stvar, pobedio je Nadala u njegovoj zemlji, na njegovoj podlozi sa 2:0. To je retko kome polazilo za rukom, a tim poduhvatom je mogao da se pohvali samo Novak Đoković iz najboljih dana. Kada pobedite Nadala na šljaci samo je nebo granica za vas i Tim sigurno puca od samopouzdanja. Iskreno rečeno, očekivali smo nešto slabiju partiju Tima protiv Andersona, ali on je i tu preknuo negativni niz protiv Andersona, jer ga je posle nekoliko mečeva konačno pobedio. Stigao je u finale, što znači da je odbranio bodove iz prošle sezone, i možda je došlo vreme da i Tim osvoji svoju prvu masters titulu.

Sa druge strane Zverev je u Madrid došao sa titulom iz Minhena. Tamo je bio dominantan, jer je izgubio svega jedan set, a tu dobru igru je preneo i ovde u Madrid gde je do finala došao bez izgubljenog seta. Maksimalno je iskoristio nešto slabiji žreb i sigurno ima čemu da se nada u velikom finalu.

Biće vrlo zanimljivo videti ko će uspeti da nametne svoj ritam, jer ko to učini biće bliži pobedi. Dominik Tim je igrač koji voli da igra sa osnovne linije, da prebacuje lopticu što je više moguće. U njegovim udarcima ima dosta spina, i kada bi se tako situacija razvila mišljanja smo da bi Tim bio u prednosti.
Sa druge strane je Zverev koji ima moćne i vrlo ravne udarce. Podloga u Madirdu je dovoljno brza da mu servis daje veliku prednost, i što poeni budu bili kreći to će Zverevu biti lakše.

Do sada ova dva sjajna igrača su odigrala 5 mečeva, i Austrijanac vodi sa 4-1. Od tih pet mečeva tri su odigrana na šljaci, i sva tri je dobio Tim. Ono što je nama zapalo za oko jeste da su svih pet mečeva otišli u over. Četiri meča su igrana na dva dobijena seta i sva četiri meča su išli u tri seta. Na Roland Garosu 2016. godine meč je završen posle četiri seta, ali je došao over. S obzirom na njihovu formu i partije koje su pružali ovde u Madridu, mišljenja samo da bi valjalo probati sa još jednim overom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje