četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal odoleo Kirjosovim napadima i plasirao se u polufinale Indijan Velsa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu. Nadal je u spektakularnom meču savladao Australijanca Nika Kirjosa rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:0) 5:7 6:4 i tako nastavio svoj pobednički niz koji sada iznosi 19 pobeda.

Spektakularan meč kao što se i najavljivalo. Publika u kalifornijskoj pustinji je uživala u svakom poenu tokom celog meča.

Bolje otvaranje meča imao je Kirjos, jer je napravio brejk u trećem gemu. Sve je bilo idealno po Kirjosa do desetog gema kada je servirao za osvajanje seta. U tom trenutku je poklekao i Nadal je to iskoristio za povratak u set. Na kraju, Španac očekivano koristi nervozu kod protivnika i taj brejk dobija sa maksimalnih 7:0.

Drugi set je takođe doneo veliku borbu. Serveri su radili fenomenalan posao, a prva brejk lopta viđena je tek u 12. gemu kada je Nadal pao što je Kirjos iskoristio i brejkom došao do izjednačenja.

Momentum je bio na stranu Kirjosa početkom trećeg seta. Australijanac je u drugom gemu imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio i za to bio kažnjen. Od tog trenutka Nadal je zaigrao agresivnije i kasnije u sedmom gemu došao do brejka koji mu je doneo pobedu.

Za plasman u veliko finale Nadal će igrati protiv sunarodnika Karolsa Alkarasa koji je savladao branioca titule Kamerona Norija.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje