petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadalova tvrđava je pala, Đoković je u finalu Rolan Garosa!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u veliko finale Rolan Garosa. Đoković je u okviru polufinala savladao aktuelnog šampiona i najvećeg rivala Rafaela Nadala. Posle borbe koja je trajala četiri sata i 15 minuta Đoković je slavio rezultatom 3:1, po setovima 3:6 6:3 7:6 (7:4) 6:2.

Kao i uvek epski meč kada se sastanu ova dva tenisera, ali ovoga puta Đoković je bio bolji. Samo otvaranje meča nije bilo dobro, jer je Nadal brzo poveo sa 4:0 uz dva brejka prednosti. Đoković je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali prednost Nadala je bila prevelika da bi se sustigla, te je Nadal osvojio prvi deo igre rezultatom 6:3.

Bez obzira na gubitak prvog seta igra sa kraja prvog seta je nagoveštavala da se Đoković budi. Srpski teniser je prvi došao do brejka i najavio preokret. Nadal se relativno brzo vraća na 2:2, ali Đoković je sa još jednim brejkom rešava drugi set u svoju korist.

Treći set donosi veliku borbu i to je bio ključni deo meča. Đoković je i u tom delu meča bio bolji igrač, ali nikako nije mogao da napravi prelomni udarac. Imao je Đoković u dva navrata brejk prednosti, servis za osvajanje seta, ali Nadal se po ko zna koji put vratio, te je treći set otišao u taj brejk u kojem je Đoković bio bolji sa 7:4.

Pri rezultatu 2:1 za Đokovića očekivao se odgovor Nadala. Španac je sjajno otvorio četvrti set brejkom, ali se dosta mučio sa servisom. Đoković je koristio činjenicu da Nadalu ne ulazi prvi servis, te je brzo vratio brejk zaostatka. Od tog trenutka Đoković je zagospodario terenom i sa još dva brejka priveo meč kraju.

Za veliku titulu u Parizu Đoković će igrati protiv Stefanosa Cicipasa koji je nešto ranije savladao Nemca Aleksandera Zvereva.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje