četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] Najava Bundeslige – poslednje kolo (subota)

U subotu u terminu od 15:30 na programu je svih devet duela poslednjeg, 34. prvenstvenog kola prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“ za sezonu 2021/2022…Stoga, da „pročešljamo“ najzanimljivije parove…

KELN – ŠALKE 04

KELN se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli (koje direktno vodi u niži rang takmičenja), te im je pobeda veliki imperativ u poslednjem kolu. Pored trijumfa, nadaju se i rezultatima u „njihovu korist“ na duelima Verder Bremen – Borusija Mehengladbah i Štutgart – Arminija Bilefeld, te ne zavisi sve od njih samih. Ipak, „Jarčevi“ moraju da urade svoj deo posla i da osvoje sva tri boda, pritom kako i nekim računicama može gol razlika da bude presudna, poželjno je što ubedljivi trijumf.

ŠALKE 04 je odavno novi drugoligaš, sasvim zasluženo, jer su ove sezone bili daleko najslabiji klub u eliti. Oni nemaju apsolutno nikakvih rezultatskih motiva, ali da se „ne predaju“ tako lako pokazali su u minulom kolu kada su na svom terenu ostvarili veoma neočekivanu pobedu protiv favorizovanog Ajntraht Frankfurta. Ipak, popularni „Rudari“ su na gostovanjima zaista užasni – nijedan trijumf, četiri remija, te 12 poraza uz očajnu gol razliku 11:51.

Predlog za tipovanje 1&D2+ / @1.55 – 1:0

BORUSIJA DORTMUND – BAJER LEVERKUZEN

BORUSIJA DORTMUND je u jednom trenutku bila na „ivici ambisa“, ali su pri kraju sezone značajno podigli nivo svoje forme, te su uspeli da obezbede plasman u Ligu Šampiona, a osvojili su i nacionalni kup Nemačke „DFB Pokal“. Stoga, bez ikakvog rezultatskog pritiska ulaze u poslednje kolo, jer je svejedno da li će sezonu okončati na trećem ili četvrtom mestu na tabeli.

BAJER LEVERKUZEN je imao za cilj „borbu“ za TOP 4 mesta na prvenstvenoj lestvici, ali jednostavno nisu bili dovoljno dobri ove sezone, te su obezbedili izlazak u Ligu Evrope. Bez obzira na rezultate u subotu, ostaće na šestoj poziciji, te i za „Farmaceute“ naredni duel nema posebnog značaja.

Predlog za tipovanje GG3+ / @1.60 (njihovi međusebni susreti su uglavnom izuzetno efikasni) – 3:1

 

VERDER BREMEN – BORUSIJA MEHENGLADBAH

VERDER BREMEN ostvaruje izuzetno slabe rezultate u drugom delu šampionata, te su dospeli u veoma nezavidnu situaciju. Nalaze se na mestu koje vodi u doigravanje za opstanak u ligi, te su im bodovi preko potrebni. Pobedom bi zasigurno izbegli direktno ispadanje iz Bundeslige (možda i baraž u zavisnosti ishoda utakmice Štutgart – Arminija Bilefeld), dok eventualni remi ili poraz može da znači i „kartu za Cvajtu“ (ukoliko Keln na svom terenu savlada Šalke 04). Veoma komplikovana situacija za „zeleno-bele“, koje će sa klupe predvoditi – Thomas Schaff.

BORUSIJA MEHENGLADBAH je prvo bila konkurentna za Ligu Šampiona, zatim za Ligu Evrope, dok sada jedino mogu da se plasiraju u novoformirano takmičenje – Konferencijska liga. Takođe, veliko je pitanje da li „Koltove“ uopšte i „zanima“ učešće u spomenutom takmičenju. Pritom, potreban im je pozitivan ishod na ovom gostovanju, kao i da Union Berlin ne dobiju svoju utakmicu. Pretrpeli su tri poraza na poslednja četiri meča, a ove sezone su posebno slabe partije prikazivali na gostovanjima.

Predlog za tipovanje Winner 1 / @1.95 ili 1X / @1.55 – 2:4

 

BAJERN MINHEN – AUGZBURG 

BAJERN MINHEN je obezbedio svoju devetu uzastopnu titulu prvaka Bundeslige ukupno 31. u klupskoj istoriji. Stoga, za „Bavarce“ ova utakmica nema rezultatski motiv, već drugačije pridore. Naime, ovo će biti poslednji meč – Hansi Flika na klupi minhenskog tima, dok se od ekipe opraštaju i – David Alaba, Havi Martinez, Daglas Kosta, Žerom Boateng. Stoga, veoma emotivan trenutak za domaćine u poslednjem kolu. Svoj lični motiv ima i Robert Levandovski koji bi eventualnim postignutim pogotkom stigao do broja 41 i tako postao igrač sa najvećim brojem datih golova u jednom takmičarskoj godini (trenutno sa po 40 pogodaka izjednačen je na vrhu sa legendarnim – Gerdom Milerom).

AUGZBURG je „strpeo“ sve do proteklog vikenda za svoj opstanak u Bundesligi, ali su nakon trijumfa na svom terenu protiv Verder Bremena (2:0) i definitivno sačuvali svoj status prvoligaša. Preostaje im samo da „odrade“ subotnju utakmicu, pa da odu na odmor.

Predlog za tipovanje 1&2+I / @1.65 – 5:2 (4:0)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje