četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava finala turnira u Štokhlomu i Antverpenu

15:00 Kotov – Monfis

Finale ATP turnira u Štokhlomu donosi krajnje neočekivana lica. Igraće kvalifikant iz Rusije Pavel Kotov i iskusni Francuz Gael Monfis. Kladionice vide Monfisa kao favorita sa kvotom 1,45 dok je margina za gemove postavljena na 22,5.

Kotov kao kvalifikant igra turnir iz snova. Naređao je neke fine pobede protiv Sonega, Griekspora i Kecmanovića. Izgledao je veoma dobro i sa velikim samopuzdanjem ulazi u ovaj meč.

Monfis sa druge strane ne možemo reći da je iznenađenje, jer je poznato kako on igra tenis. Kada mu se igra i kada ne pravi budalu on sebe on to može, ali to su retke situacije. Francuz je odigrao gotovo perfektno.

Ovde ćemo izbaciti samo statistiku mečeva u finalnim duelima ova da igrača.

Kotov igra svoje prvo finale ATP turnira. Do sada je igrao na čelendžerima finala i skor mu je 3-2. Uglavnom je igrao u brzim uslovima ta finala i ti mečevi su bili poprililno overaški. U četiri od pet mečeva je viđen barem jedan produženi set.

Monfis kao dosta iskusniji igrač ima mnogo više ovakvih mečeva, ali skor je krajnje skroman. Na ATP sceni ima samo 11-22. Poslednje finale je igrao u Adelajdu prošle godine kada je dobio Hačanova. Posebno je zanimljivo to što je Monfis poslednjih pet finala igrao baš u dvoranskim uslovima. Jeste to bilo poprično davno, ali kada dođe dvorana to iz njega izvlači najbolje. Ipak, ovaj polovičan skor kvari utisak.

16:30 Fils – Bublik

Artur Fils je jedan od igrača koji je dosta napredovao ove godine. Mladi Francuz je krenuo sa čelendžer scene, a evo ga sa da u finalu jednog ATP turnira. Svaka čast za progres i samo neka tako nastavi.

U dosadašnjem delu karijere ima pet odigranih finala i skori 2-3. Dva od ovih pet finala su igrana na ITF turnirima, a preostala tri su kombinacija čelendžera i ATP turnira. Osvojio je ove godine čelendžer u Oeirašu i ATP turnir u LIonu, a poražen je od sunarodnika Barera u finalu Kimpera.

Bublik, šta reći o ovom igraču. Slično kao i kod Monfisa, on može, ali sve zavisi od njegovog pristupa. Ovi dvoranski uslovi su uslovi u kojima bi on mogao da bude problem, jer ima dobar servis i agresivnu igru.

Bubik u dosadašnjem delu karijere ima 19 odigranih finala i skor 12-7. Ako bi gledali samo ATP turnire Bublik ima skromnih 2-6.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje