četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava Lige Šampiona: Atletiko Madrid – Liverpul (utorak)

Nakon pauze posle završetka grupne faze Lige Šampiona, vreme je da se najkvalitetnije klupsko fudbalsko takmičenje ponovo „vrati“, te nam slede utakmice u nokaut fazi, tačnije susreti u okviru 1/8-finala. Jedan od parova predstavljaće i „dvoboj“ između španskog viceprvaka – Atletiko Madrida i aktuelnog šampiona Starog kontinenta – Liverpula.

ATLETIKO MADRID je u prvoj fazi ovog takmičenja igrao u grupi „D“ zajedno sa ekipama – Juventusa, Bajer Leverkuzena i Lokomotive Moskve. Popularne „Jorgandžije“ su na kraju zauzele drugu poziciju na tabeli sa 10 osvojenih bodova i učinkom od tri pobede, jednog remija i dva poraza. Bolje rezultate ostvarivali su na svom terenu (na kojem su sakupili 7 bodova), uz tradicionalno „čvrste“ duele, jer su na šest odigranih utakmica imali gol razliku 8:5. Atletiko Madrid je poznat kao tim kojem odgovaraju turnirska takmičenja (odnosno u direktnom okršaju da eliminišu rivala), gde uglavnom preko izuzetno jake defanzive dolaze do pozitivnog rezultata (što govori podatak da su 2014. i 2016. godine stigli do samog finala). Ipak, španski klub je tokom leta pretrpeo velike promene u igračkom kadru, te ove sezone nisu na nivou igara u odnosu na predhodne. Pritom, trenutno se ne nalaze ni u dobroj formi, jer su zabeležili tek jednu pobedu na poslednjih sedam utakmica (gledajući sva takmičenja u kojima su nastupali). Iako imaju status autsajdera u ovom dvomeču protiv engleskog kluba, sasvim sigurno se „četa“ Diega Simeonea neće predati, stoga na svom terenu naprosto imaju imperativ da ostvare pozitivan rezultat pred revanš u Engleskoj, preko njihovog karakterističnog stila igre (defanziva u prvom planu, odnosno odbrana vlastitog gola). Domaćini će biti oslabljeni neigranjem – D.Costa (napadač), J.Felix (napadač), T.Trippier (defanzivac), dok je upitan nastup – H.Herrera (vezista).

Očekivani sastav (4-4-2) J.Oblak – S.Arias, S.Savic, J.Gimenez, R.Lodi – T.Partey, Vitolo, Koke, S.Niguez – A.Correa, A.Morata

LIVERPUL je svoje utakmice igrao u grupi „E“ zajedno sa timovima – Napolija, Salzburga i Genka. „Redsi“ su na kraju zauzeli prvo mesto u grupi sa 13 sakupljenih bodova, te skorom od četiri trijumfa, jednog nerešenog ishoda i poraza uz pozitivnu gol razliku 13:8. Engleski klub u ovom trenutku ima čak 25 bodova prednosti na vrhu tabele u Premijer ligi (pehar nacionalnog prvaka je praktično u njihovim rukama), te u nastavku sezone mogu da se maksimalno fokusiraju i na nastupe i Ligi Šampiona. Igraju neverovatno kvalitetno ove sezone, pretrpeli su samo dva poraza u ovoj sezoni (jedan od Napolija u grupi na strani, kao i protiv Aston Vile u Liga kupu – mada ta utakmica nije ni relevanta, jer su na tom susretu igrali sa tinejdžerima), te su klub koji je u najboljoj formi od starta sezone u Evropi, stoga su favoriti u dvomeču protiv španskog predstavnika. Liverpul skoro da „ne može da izgubi“, jer dolaze do pozitivnog rezultata i kada ne odigraju meč na prepoznatljivom nivou. Za razliku od predhodnih sezona, sada itekako umeju da odigraju „na rezultat“, te kako je ovo prva utakmica (pritom i na strani), ne treba da očekujemo da se gosti „zalete“, već da odigraju pre svega strpljivo, kao što su to uglavnom radili u Premijer ligi kada su igrali derbi utakmice na gostovanjima. Van stroja su – N.Clyne (defanzivac), X.Shaqiri (vezista).

Očekivani sastav (4-3-3) Allison – T.Alexander-Arnold, V.Van Dijk, J.Gomez, A.Robertson – J.Henderson, Fabinho, G.Wijnaldum – S.Mane, M.Salah, R.Firmino

 

Glavni sudija S.Marciniak

Predlog za tipovanjeX2&0-3 / @1.70

Utakmica je na programu u utorak sa početkom od 21h na stadionu „Wanda Metropolitano“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje