četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava nove teniske sezone za žene

Prošla sezona kada je WTA tur u pitanju obeležila je velika borba za prvo mesto, jer je Serena Wilijams veći deo sezone propustila zbog trudnoće. Na kraju sezone Simona Halep je završila kao prva, ali znajući koliko će ova sezona biti jaka i ujednačena mi dajemo male šanse Simoni da na kraju zadrži to prvo mesto koje je teškom mukom zauzela. Nova sezona će biti u znaku povratka Serene Wilijam na teren posle trudnoće, a znajući nju, sve osim prvog mesta i nekoliko grend slem titula za nju bi bio neuspeh.

Kao i u najavi za muškarce i ovde ćemo ispisati gde će prvih 10 igračica započeti svoju sezonu.

Prva igračica sveta Simona Halep već je odigrala jedan turnir, a to je bila egzibicija u Hua Hinu gde je i trijumfovala. Pobede je ostvarila nad Kontom u prvom kolu, a u finalu je pobedila Pliškovu. Nakon ove egzibicije Simona će igrati na turniru u Šenženu, i to će joj biti poslednja provera pred Australijan open.

Prošlogodišnja osvajačica Wimbldona Garbinje Muguruza svoj prvi meč ce odigrati u Brizbejnu. Ona ovde brani  polufinale u kom je ispala od Aliz Korne i ovo bi trebalo da joj bude jedina provera pred Australijan Open gde će sigurno biti jedan od glavnih kandidata za trofej.

Karolina Woznjacki koja je uzela završni turnir u Singapuru svoj debi u 2018. godini odradiće u Ouklendu na Novom Zelandu. Ona je prošle sezone u Ouklendu došla do četvrtfinala u kom je ispala od Julije Gergez. Nakon ovoga ide sedam dana pauze pa put u Melburn gde će biti jedan od kandidata iz senke za trofej.

Četvrta igračica sveta Karolina Pliškova zasigurno želi da ova sezona bude bolja od prethodne. Bila je ona dobra tokom 2017. godine, ali u onim ključnim mečevima finalima i polufinalima, tada je pucala. Njen debi će biti u Brizbejnu gde brani titulu koju je osvojila izgubivši samo jedan set.

Veteranka Venus Wilijams je jedna od retkih teniserki koja neće nastupiti u prvoj nedelji 2018. godine. Ona je rešila da uzme nesto duži odmor, a njen prvi meč će biti u Sidneju.

Šampionka Roland Garosa Elena Ostapenko je svoju sezonu započela na egzibiciji u Abu Dabiju gde je pobedila ni manje ni više nego Serenu Wilijams. Ovo je ujedno bio prvi ženski meč u Abu Dabiju od kada ova egzibicija postoji, tako da je to velika čast za nju. Nakon Abu Dabija ona ide u Šenžen, a posle toga u Sidnej što će joj biti poslednja provera pred Australijan Open.

Elina Svitolina je pružala sjajne partije prošle sezone i mi očekujemo da to bude slucaj i ove. Prvi turnir u sezoni će joj biti u Brizbejnu. Prošle sezone je bila sjajna i stigla je do polufinala, ali je naletela na moćnu Pliškovu protiv koje nije imala šansi.

Najbolja teniserka iz Velike Britanije Dzoana Konta će biti vredna tokom prvih nedelja 2018. godine. Ona će prvo igrati u Brizbejnu, a nakon Brizbejna ide u Sidnej.

Koko Vandevej je svojim sjajnim igrama na americkoj turneji prošle sezone uspela sebi da prokrči put do desetog mesta na WTA listi. Ona će zajedno za Dzekom Sokom nastupiti na Hompan cupu, a nakon toga igraće na Australijan Openu gde bi uz formu od prošle sezone mogla da napravi nešto zapaženiji rezultat.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje