petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava za Svetsko 2017. (rukomet žene) Grupa D

Grupa D – Nemačka, Holandija, Srbija, Južna Koreja, Kina, Kamerun


Nemačka – Domaćin Svetskog prvenstva koji godinama nije napravio neki veći rezultat u ženskom rukometu. Imaju veliki broj kvalitetnih igračica, čak 28 igračica je bilo na prvom ciklusu okupljanja reprezentacije. Bigler je jako čudan trener, istina, Nemačka je domaćin, ali on još nije odlučio sastav za Svetsko prvenstvo. No, svakako treba spomenuti neke igračice tipa Woltering, Lang, Naidzinavicius, Huber, Smits, Anne Muller i Kramarczyk. Da ne nabrajam više, odličan skup igračica, plus, domaćini su ovog SP-a, moraju dogurati daleko, a grupu bi trebalo da prođu. Ako ništa, jače su i od Koreje i Kine i Kameruna, dok bi sa Srbijom po meni trebalo da vode bitku za poziciju broj 2.


Holandija – Drugi favorit po meni za osvajanje Svetskog prvenstva, odmah iza Norveške. Jednostavno, vrhunski roster sa vrhunskim trenerom, a Holandija godinama unazad uspeva da se probija ka dominaciji u ženskom rukometu. Helle Thomsen spada u red najboljih trenera sveta u ženskom rukometu i sa ovom Holandijom jednostavno mora dominirati i osvajati medalje. Holandija ima sastav gde u prvi red spadaju igračice tipa Groot, Wester, Abbingh i Polman, a onda i Broch, Snelder i Heijden. Visser je trudna i Olphen je povređena, i to su jedine dve devojke u nedostatku. No, i sa ovim sastavom ovo je ponajbolja reprezentacija na ovome turniru, izuzmemo li Norvešku. Jednostavno, ovu grupu sa ovakvim imenima moraju uzeti, a da ne pričam o medalji, pa možda čak i zlatnoj, jer je ona na redu.


Srbija – Interesantno je bilo u Srbiji. Vratile su se glavne igracice nakon duže pauze od reprezentacije, a to mislim na Damjanović, Lekić i Cvijić. Sa njima je Srbija moćna i kandidat za jako velik plasman. Tu su naravno i Pop Lazić, Marija Obradović, Krpez Selak, a ova Srbija ima moćnu ekipu. Jedini problem je Andrea Lekić koja nije igrala poslednjih mesec dana u Vardaru zbog povrede, no pozvana je i sigurno će igrati jer verovatno ne oseća bolove više i spremna je nakon višegodišnje pauze pomoći Srbiji da dogura što dalje. Kao što rekoh, po meni borba za 2. mesto u ovoj grupi sa Nemačkom, jer Srbija ima baš odličan sastav nakon dužeg vremena.


Južna Koreja – Ponajbolja vanevropska reprezentacija u ženskom rukometu je Koreja, uz Brazil, naravno. Koreja dominira u Aziji, tamo su najbolje i ovde bi trebalo da prođu grupu. Kao i za Japan, teško je pronaći roster. Sve igračice su prethodnih godina bile jedne od najboljih u  domacem prvenstvu i mislim da je tako i ove godine. Jače su od Kine i od Kameruna, i vidim ih u drugom krugu. Generalno, one su baš nezgodne sa svojom brzinom i čudesnom odbranom, gde svima prave probleme.


Kina – Još jedna azijska reprezentacija koja je SP obezbedila nakon 3. mesta na azijskom prvenstvu. Uglavnom su igrale sva Svetska prvenstva i uvek su došle do oko dvadesetih mesta i, tako se čini da će i ove godine. Trebalo bi da budu jače od Kameruna i mislim da je 5. mesto u ovoj grupi nacrtano za kinesku reprezentaciju za koju je isto tako roster jako teško naći.


Kamerun – Posledna reprezentacija i po meni reprezentacija koja spada u red za najgoru reprezentaciju turnira. Kamerun ima samo jedno Svetsko iz 2005. godine, a ni ove godine sigurno ne bi igrale da Senegal nije diskvafikovan. Osvojile su 3. mesto na afričkom tlu za rukometašice i tako se plasirale. Imaju par igračica iz nižih liga Francuske, jednu iz turske prve lige, i mislim da je to sve, a da su ostale iz domaće lige koja je na amaterskom nivou. Uz to, kasnile su na pripreme, imale problema sa dobijanjem viza i još se ne zna koji roster izlazi na SP. Neke igračice iz Evrope nisu mogle da dobiju vizu, pa su kasnile u Poljsku gde je Kamerun održavao pripreme, i mislim da joj neuigranost, jaka odbrana kod protivnika i lagani golovi iz kontri reprezentaciji Kameruna donose epitet najlošije reprezentacije ovog prvenstva.


Zahvaljujemo članu sajta t1x2.net Neagu na tekstu!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje