utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Napadač Zenita završio igračku karijeru!

34-godišnji ruski napadač koji je tokom velikog dela svoje karijere nastupao za Zenit iz Sankt Peterburga, Aleksandr Keržakov, danas je objavio povlačenje iz profesionalnog fudbala. Iskusni napadač je već tokom dana postalvljen na mesto koordinatora omladinskog tima Zenita.

Stariji brat golmana Mihaila Keržakova u ovaj klub stigao je tokom leta 2001. godine iz redova omladinskog tima Svetogoreca iz Svetogorska. U plavom dresu do danas je ostvario čak 251 nastup, a pritom je postigao 98 pogodaka i 46 asistencija. Ovaj učinak doneo mu je brojna priznjanja kako od kluba tako i od navijača, a treba istaći da je on trenutno najbolji strelac u istoriji postojanja Zenita.

Pored Zenita ovaj fudbaler nosio je dresove španske Sevilje, kao i švajcarskog Ciriha, na pozajmici iz ruskog kluba. Tokom svoje karijere odigrao je ukupno 372 utakmice, a postigao je 139 pogodaka i pritom namestio njih 58. Za ruski nacionalni tim je debitovao 2002. godine, a do danas je upisao 90 nastupa i 30 postignutih golova.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje