subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nastavlja se kriza u VK Partizan!

Nekoliko meseci traje velika kriza u VK Partizan, a nedavno imenovanje Igora Milanovića za novog trenera ekipe nije smirilo aktuelnu situaciju koja je sada dobila i novi epilog.

Naime, treneri i igrači „crno-belih“ su izdali saopštenje u kojem navode da više ne žele da sarađuju sa upravom kluba i zahtevaju ostavke direktorke – Tatjane Rakas i predsednika Upravnog odbora, Mirka Brdajića.

Potpisnici ovog saopštenju su napustili Banjicu, te će u narednom periodu treninge obavljati na bazenu u Košutnjaku.

Saopštenje Vam prenosimo u celosti:

„Poštovani, nakon sve intenzivnije priče o dešavanjima u Vaterpolo klubu Partizan i promenama neophodnim kako bi se sprečilo njegovo dalje propadanje, Udruženje trenera i igrača Partizana i kompletan prvi tim i dalje jednoglasno daje punu podršku inicijativi da se klub uvede u legalne tokove i da se naprave rezovi koji će vratiti Partizan tamo gde mu je i mesto. Želimo još jednom jasno da se ogradimo od sadašnje nazovi uprave kluba.

„Takođe, obaveštavamo javnost da se posle prvog pisma u kojem smo podržali inicijativu za promenama, nastavilo se sa još većom opstrukcijom u procesu rada trenera, usledio je još veći pritisak i neshvatljivi potezi onih koji vode klub, pravili su se spiskovi podobnih i nepodobnih trenera koji mogu da uđu na bazen. U skladu s tim, treneri i prvi tim će nastaviti sa radom i treninzima na bazenima Sportskog centra „Košutnjak“, jer ne želimo da imamo nikakav kontakt sa ljudima koji sad vode klub, ali želeći da promene dočekamo, ipak, koliko toliko spremni za nove sportske izazove“.

„Dece je sve manje koja žele da treniraju na Banjici i to mora da se promeni. U kontaktu smo sa roditeljima, koji još uvek sa razumevanjem čekaju rasplet i promene koje bi omogućile njihovoj deci da se vrate na Banjicu, ali i svim ostalim dečacima da dođu i uče prve vaterpolo korake baš kod nas, tamo gde bi trebalo, u najtrofejnijem klubu“.

„Želimo da Partizan bude konkurentan, da se na svim nivoima takmiči, da bazen ponovo bude krcat. Sigurni smo da je sve to moguće samo i jedino uz promenu onih koji vode klub u propast. Potezi koje sad povlače predstavljaju pokušaj obmane javnosti da oni nešto menjaju. Ono što bi jedino trebalo i zarad opstanka kluba mora da se menja, jeste nelegalna uprava i to je ono čemu dajemo punu podršku“, navedeno je u saopštenju trenera i igrača Partizana.

IgračiMilutin BelopavlovićMihajlo AndrinMilan BulajićAndrej BaraćAleksa NešićAleksandar TimotijevićBranko KujovićArsenije MitrovićMarko BanovićPetar JakšićAndreja Sofranac, Luka Sofranac.

TreneriMarko BašićMiloš KorolijaNebojša Mitrić, Aleksandar NikolićSafet HodžićSiniša BudrakNenad IlićNebojša DavidovićDušan Gajić, Mirko Petrović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje