Ambasador tekbol (teqball) sporta u Srbiji, as “Mančester Junajteda” Nemanja Matić uputio je u video poruci poziv javnosti da dođe na veliko finale državnog tekbol prvenstva koje se održava u subotu i nedelju u Beogradu i da podrži razvoj ovog sporta u našoj zemlji.

– Velika mi je čast što kao ambasador tekbol sporta u Srbiji mogu da vas pozovem na veliko finale Srpske Challenger serije koje će se održati 7. i 8. avgusta u tržnom centru “Galerija” u Beogradu. Ovo je veoma važan dan za srpski tekbol jer ćemo saznati ko su najbolji takmičari i takmičarke i ko će nositi dres reprezentacije Srbije u tekbolu – ističe Matić.

– Veoma sam siguran da je budućnost srpskog tekbola svetla. Mi kao zemlja sporta imamo pravo da se tome nadamo. Uz malo podrške našim tekbol igračima i igračicama siguran sam da na predstojećem Svetskom prvenstvu možemo da osvojimo medalju.
Pozivam sve ljude da podrže tekbol igraće i igračice. Moju podršku već imate. Još jednom sve vas pozdravljam i uskoro se vidimo – poručuje Nemanja Matić.

Podsetimo, tekbol je najbrže rastući sport na svetu. Zasnovan je na fudbalu, ali se igra na zakrivljenom stolu, pa je izuzetno atraktivan i očarava ljubitelje fudbala, futsala, nožnog i tenisa glavom.

Sportisti i sportistkinje koji u subotu i nedelju ponesu pehare državnih prvaka u singl, dubl i miks-dubl kategoriji, predstavljaće Srbiju na četvrtom Svetskom teqball prvenstvu ove jeseni, ali i osvojiti vredne nagrade.

Poziv za učešće na dvodnevnom tekbol spektaklu otvoren je za sve spotiste i sportistkinje starije od 14 godina. Turnir je zvanično takmičenje koje se organizuje i boduje u skladu sa pravilima Međunarodne tekbol federacije (FITEQ), a organizator je Srpski savez za sportsku rekreaciju i tekbol, koji je član FITEQ.

Podsetimo, jesenas su održane prva i druga runda, a krajem juna i treća runda Srpske Challenger serije. Turniri su jesenas održani ispred tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu i na stadionu FK “Partizan” u Beogradu, a trijumfovali su Bogdan Marojević i Nikola Mitro, svetski šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. godine. Marojević je tada izborio prvo mesto u kategoriji singl, a Mitro u kategoriji miks dubl, dok su zajedno izborili i zlato u kategoriji dubl.

Ubrzo je usledila pauza zbog epidemije koronavirusa u zemlji i svetu, a onda je ovog leta, 26. i 27. juna, ispred “Promenade” u Novom Sadu održana treća runda državnog tekbol prvenstva. Nakon dvodnevnog turnira u Novom Sadu, rezultat je bio identičan s tim da je, pored brojnih igrača sa velikim iskustvom, sjajnoj atmosferi doprinelo i desetak mladih i novih takmičara koji su svakako velike nade tekbol sporta u Srbiji.

Evropski olimpijski komitet (EOC) početkom meseca objavio je da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju, a uveliko se radi na tome da tekbol 2028. bude i olimpijski sport!

Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here