nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFC Zapad – Predstava timova

San Francisko 49ersi

San Francisko 49ersi u poslednjih par godina rade fenomenalan posao. Relativno skoro su igrali Superboul koji su izgubili od Kanzas Siti Čifsa, a prošle godine su stigli do konferencijskoj finala koje gube od Filadelfije.

Nije postojala maleroznija ekipa od San Franciska prošle godine. Startovli su sa Lensom na mestu kvoterbeka, on se povredio pa se vratio Garopolo. Potom se povredio i Garopolo, a onda je na scenu stupio Brok Purdi koji je bio pravo otkrovenje. Malerima nije bio kraj, jer se mladi kvoterbek povredio baš u toj finalnoj utakmici protiv Filadelfije. I sa takvim problemima San Francisko je dugo bio u igri i mora se čestitati Kajlu Šenehanu koji radi fenomenalan posao.

U među sezonu siutacija oko kvoterbekova je rešena. Starter je Brok Purdi, rezerva Sem Darnold, a Trej Lens je poslat u Dalas, dok je Garopolo sada kvoterbek Las Vegas Rejdersa.
Ostatak tima ostao gotovo isti. Odbrana brutalno dobra, run igra još bolja, jer je tu Kristijan Mekefri koji je došao sredinom prošle sezone. Hvatački korpus takođe manje više ostao isti.
49ersi su ekipa koja ima glavu i rep i svakako jedan od favorita za plasman u Superboul pod uslovom da budu zdravi.

Sijetl SIhoksi:

Prošla sezona Sijetl Sihoksa je bila veoma dobra. Gotovo svi analitičari su prognozirali da će biti među gorim ekipama, što je donekle bilo i očekivano, jer su ostali bez Rasela Vilsona. Vilson je bio srce i duša tog tima, no stari lisac Pit Kerol još jednom je pokazao kakav je mag.

Iz naftalina je uspeo da izvuče Đina Smita koji je godinama bio rezervra u mnogo timova. Đino je odigrao sezonu iznad svih očekivanja. Pobede su se ređale i Sijetl je na kraju igrao i plej of gde je poražen od San Franciska.

Ovo je mnogo bitna sezona pre svega za Đina Smita. Sada će ga defanzivni koordinatori gledati sa drugim očima. Gledaće ga kao mnogo veću pretnju. Ukoliko ne odigra kako treba moglo bi biti problema, jer bi utom slučaju SIjetl morao u potragu za kvoterbekom.
Na papiru, Sijetl nema sad neku ultra jaku ekipu, ali zbog Kerola imaju neverovatno dobru hemiju unutar tima. Siutacija u diviziji im ide na ruku, jer ako izuzmemo 49erse Sijetl je zasigurno jači od Arizone i Remsa.

Kao i svake godine Sijetl će igrati tesne i neizvesne utakmice i do kraja će biti borbe za plej of. Na njihovu sreću, konkurencija je mnogo slabija u NFC-u u odnosu na AFC.

Los Anđeles Remsi:

Los Anđeles Remsi bili su jedno od najvećih razočaranja prošle sezone, ako ne i najveće. U sezonu su ušli kao šampioni, a iz nje izašli možda kao najveći gubitnici. Ok, oni su slično kao i Tampa odradili posao. Išli su na sve ili ništa i dobili sve, a sada sledi jedan težak period reorganizacije, jer dolaze na naplatu sve ono što su dali.

Prošla sezona je bila teška za Remse i zbog povreda. Povredio se startni kvoterbek Metju Staford koji inače ima bogatu istoriju povreda. Mnogi igrači na tim bitnim pozicijama su bili su roviti, pa Remsi na kraju nisu igrali ni plej of.

Da li će to biti sličaj i ove godine? Vrlo verovatno. Tim se blago rečeno osuo, a sezona još nije ni počela i problemi su tu. Kuper Kap je na trening kampu povredio zadnju ložu i ide na IR listu što znači da ga sigurno neće biti barem 4 utakmice.

Kvalitet u redovima Remsa je znatno opao sa obe strane lopte. U hvatačkom korpusu jedini vredan pomena je Van Džeferson, a veliku ulogu će imati i tajt end Tajler Higbi.
Run igra nikada nije bila jača strana Remsa od odlaska Toda Grlija. Ove sezone tu će biti Kem Ajkers mada sumnjamo da je on dovoljan.

Veliki gubitak je odlazak kornerbeka Remzija koji je uz Arona Donalda bio veoma važan šraf u tom timu.

Na svim nivoima Remsi su za klasu slabiji u odnosu na neke prethodne godine. Čeka ih dug put do potpunog oporavka, a vrlo verovatno će do totalnog ribildinga doći kada budu tražili novog mladog kvoterbeka.

Arizona Kardinalsi:

Kardinalsi su od tima koji je bio pravljen za velika dela postao sprdnja od tima. Na svim nivoima ovaj tim je propao. Komunikacija između kvoterbeka i glavnog trenera nije bila najbolja. Kajler Marej je dobio ogroman ugovor i čini se tima postao važnija osoba od glavnog trenera što nikada nije dobar stvar.

Sve se to prenelo na teren i Kardinalsi su bili jedno ruglo. Da stvar bude još gora njihov preplaćeni kvoterbek je pokidao prednje ukrštene ligamente i neće biti spreman za start sezone.

Rezultat cele priče jeste Kardinalsi bez plej ofa, Kardinalsi bez startnog kvoterbeka, Kardinalsi otpustili glavnog trenera.

Sada je tu novi mlad trener kojem će trebati vremena da stvori svoj sistem sa novim igračima. Tim je napustio i najbolji hvatač Deandre Hopkins koji je prešao u Tenesi.
Prema svim predispozicijama Kardinalsi će biti među tri najgore ekipe u ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje