nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Najave mečeva

Još samo jedan korak je ostao do 52. Superbola koji će se odigrati 4. februara u Minesoti. Večeras su finala konferencija, a evo i kratkih najava.

Nju Ingland Patriote – Dzeksonvil Jaguari

Na Žilet stadionu u Foksborou Nju Ingland će dočekati Dzeksonvil Jaguare koji u ovom trenutku ne zaziru ni od koga.

Nju Inglad je rutinski savladao Tenesi. Neizvesna je bila samo prva četvrtina u kojoj nije bilo poena. Brejdi i družina su izgledali tromo i ne povezano i to je Tenesi iskoristio. Poveli su sa 7:0, ali to je sve što su uradili, jer od tog trenutka pa sve do kraja na terenu je igrao samo jedan tim, a to je tim Bila Beličeka.
Za tren oka do poluvremena Patriote su vodile sa 21:7 i tako jasno stavili do znanja da ovde neće biti nekog izenanđenja.
Tenesi je upao u tešku kolotečinu, a svoje poslednje poene postigli su pred kraj utakmice kada su Patriote vodile sa 35:7.

Što se sastava tiče svi su spremni. Tom Brejdi je imao problema sa rukom kojom baca. Koliko smo mi upućeni radi se o nekoj posekotini, ali to nije prepreka za Brejdija, i ako ćemo realno samo metak iz puške može da spreči Brejdija da večeras ne zaigra.
RB Reks Burkhed se vraća u sastav posle pauze zbog povrede, tako da Beliček raspolaže sa celim rosterom.

Dzeksonvil sa druge strane je moćno izgledao protiv Picburga koji su počistili dva puta u sezoni, i to na njihovom terenu. Picburg je glavom već bio u Bostonu i to je Dzeksonvil znalački iskoristio. Za čas posla je bilo 21:0 ,a sjajni RB Dzeksonvila Fornet se poigravao sa odbranom Picburga koja nije imala rešenja za trčanje Jaguara. Fornet je istrčao tri TD i svakako bio jedan od najzaslužnijih za onakav trijumf.  Kao i  Beliček, trener Dzeksonvila Dag Maron nema problema sa povredama.

Jedno pitanje se ovde nameće, šta sad može da zaustavi Jaguare posle onakve partije? Puni su samopouzdanja, mlada je to ekipa i nikoga se ne boje. Odbrana Patriota je sve samo ne vrhunska i protiv njih svakako može da se igra pogotovu trčanjem što je jača strana Jaguara. Sa druge strane napad Patriota je teško zaustaviti, jer Brejdi ima mnogo opcija u napadu. On je najbolji u plej ofu, kada je najpotrebnije i ne znamo šta treba da se dogodi pa da Brejdi zakaže.
Ako bi nešto igrali ovde onda je to svakako over poene.

Filadelfija Iglsi – Minesota Vikinzi

Filadelfija je na neverovatan način prošla u finale konferencije. Met Rajan je imao drajv za pobedu, bili su u crvenoj zoni protivnika, ali luzerski mentalitet je proradio i sjajan završetak reglarnog dela sezone je pao u vodu. Da se razumemo odma, Filadelfija je potpuno zaslužila finale, ali da je neki drugi QB bio na mestu Rajana, tipa Aron Rodzers sada bi u finalu gledali Atlantu, a ne Filadelfiju.

Toliko osporavani QB Nik Fols odigrao je sjajan meč. Spasio je jedan TD u prvom poluvremenu, a za greške Adzajia i Blanta nije on kriv, već oni sami. U drugom poluvremenu je posebno blistao kada je pustio ruku i pronašao konekciju sa Maršonom Dzefrijem koji je imao sjajna hvatanja.
Fols je osetio plej of i mi smo mišljenja da će on večeras biti još bolji.

Šta tek reći o prolasku Minesote?! Bili su na 25 sekundi od ispadanja, kada je ruki Sejntsa omašio čisto obaranje, i umesto protivničkog igrača on je blokirao svog i tako je Stefon Digs istrčao najlakše jarde u životu. Treba biti realan i reći da su imali mnogo sreće, jer ono se događa jednom u životu. U drugom poluvremenu su potpuno stali i sa takvom igrom se ne može u finale.

Kladionice su za favorita postavile Minesotu, ali po nama ovo je 50/50 meč i pobednika je teško odrediti. Ipak, ako bi nešto igrali prednost bi dali Filadelfiji koja ima raznovrsniji napad. U svom rosteru imaju sjajne trkače i hvatače pa samim tim i više opcija u napadu. Neki predlog bi bio možda hendikep na Filadelfiju, ili Filadefija daje više poena.

Prethodna sedmica je pokazala sve čari koje NFL može da pokaže, ništa manje ne očekujemo ni od večerašnjih mečeva.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje