nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novak Đoković – Mateo Beretini – Najava finala Vimbldona

Veliko finale Vimbldona u muškoj konkurenciji donosi duel između Novaka Đokovića i Matea Beretinija. Đoković kao prvi teniser sveta i realno gledano najbolji igrač u prethodnih par sezona mora biti favorit, pa je tako i danas. Njegova pobeda se plaća kvotom 1,25, dok je margina za gemove postavljena na 37,5.

Treba istaći i reći da su pomenuta dvojica igrači koji igraju najbolji tenis u prethodnih par mesec. Za Đokovića je to donekle i normalna stvar, ali napredak koji je Beretini napravio u prethodne dve sezone je zaista ogroman. Igrao je sjajno na svim podlogama. Osvojio je turnir u Beogradu, imao sjajan Rolan Garos. Nakon toga je osvojio Kvins i evo ga sada u finalu Vimbldona. Prosto, bolje od ovoga i ne može, a kruna bi bila kada bi osvojio turnir.

Ipak, to će danas malo teže ići, jer nailazi na posebnu zverku u vidu Novaka Đokovića. Đoković je u misiji da stigne i prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ukoliko danas osvoji titulu sva trojica će imati po 20 grend slemova, što je neverovatno. Đoković je posle dosta vremena imao sreće i sa žrebom i plasman u novo finale je bila formalnost. Protivnici nisu bili teški i može se reći da će Mateo Beretini biti jedini i pravi test.

Đoković je favorit tu nema spora i po našem mišljenju samo je pitanje koji će rezultat biti. Mi smo mišljenja da će biti ubedljiv rezultat, a evo i zbog čega:

1) Mateo Beretini igra prvo grend slem finale. Da, izgleda kao momak koji se ne boji i koji je pun samopouzdanja, ali isto tako se pričalo juče za Pliškovu pa smo videli da nije mogla poen da osvoji u ovodnim gemovima. Veliki su ovo mečevi i tu je Đoković prosto jači, jer ih je odigrao mnogo više.

2) Ritern. Meč protiv Šapovalova je zabrinuo većinu Đokovićevih igrača. Kanađanin je sjano servirao, i bilo je dosta gemova koje je osvojio, a da Đoković nije uzeo barem poen. To su retke stvari i šanse da se takav scenario ponovi su minimalne. Đoković zna da je ključ meča u riternu, jer ako upasivi najjače oružje Beretinija uradiće više od pola posla. Ovako kada se izgovori čini se da je lako, ali ako ćemo realno Novak ima najjači ritern na ATP turu i ove stvari je radio mali milion puta.

3) Bekendi. Da, bekend Matea Beretinija je dosta slab. Ako misli da nešto uradi protiv najjačih na svetu on taj udarac mora da pojača kako zna i ume. Đoković je majstor za eksploatisanje protivnikovih mana, i taj udarac će biti na udaru u 90% razmena. Dueli bekend na bekend Đoković dva koplja iznad.

Predlog za klađenje: Pobeda Đokovića sa 5 i više gemova razlike 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje