ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi Beograd u finalu plej-ofa, Radnički izborio majstoricu

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u finale plej-ofa, pošto su u polufinalnoj seriji sa 2:0 savladali Crvenu zvezdu. Za razliku od prvog meča, koji je Novi Beograd dobio rezultatom 12:6, u drugoj utakmici je bilo mnogo neizvesnije, a posle velike borbe ekipa Vladimira Vujasinovića trijumfovala je sa 12:11. U drugom polufinalu igraće se majstorica, pošto je Šabac propustio priliku da se plasira u finale posle trijumfa u Kragujevcu (8:7), a Radnički je odigrao mnogo bolje i slavio je u gostima 8:5.

Meč u Šapcu bio je podjednako zanimljiv kao onaj u Kragujevcu. Međutim, tim Uroša Stevanovića u drugom meču nije dozvolio protivniku seriju. Poveli su gosti preko Marka Radulovića, ali je Srđan Vuksanović do kraja prvog perioda pogodio za 1:1. Na samom startu druge četvrtine Radulović je Kragujevčanima doneo novo vođstvo (2:1), posle čega je nastavljeno sa tvrdim odbranama na obe strane, pa se na nove golove čekalo do samog finiša poluvremena. Minut pre odlaska na odmor Ognjen Stojanović je poravnao rezultat, ali su gosti na pauzu otišli sa vođstvom posle pogotka Nebojše Toholja za 3:2.

Radnički se rezultatski odvojio početkom drugog poluvremena preko Miloša Miličića i Nikole Lukića, a tri gola prednosti sačuvao je Nikita Krug posle gole Mihajla Repanovića na drugoj strani. Ni Šapčani se nisu predavali, ali nisu uspeli da se vrate. Na startu poslednje deonice Vuksanović je iskoristio igrača više, ali je Lukić vratio Radničkom tri gola prednosti (7:4). Neizvesnost je pokušao da vrati Ognjen Stojanović, međutim, Radulović nije dozvolio Šapčanima da se približe i ostalo je 8:5. Upravo je Radulović bio najefikasniji sa tri gola, a pratio ga je Lukić sa dva, koliko su postigli i Vuksanović i Stojanović na drugoj strani.

Novi Beograd tajm-aut
(Foto: S. Sandić)

Novi Beograd je vodio tokom većeg dela meča na Dorćolu, ali je Zvezda bila rezultatski u igri do samog kraja. Vodili su gosti 2:0 , ali je Zvezda, kao i u prvom meču, serijom golova stigla do preokreta i početkom druge četvrtine je bilo 4:3 za tim Aleksandra Filipovića. U veoma efikasnoj drugoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu. Novi Beograd je stigao do 5:4, samo nekoliko minuta kasnije ponovo je prednost bila na strani Zvezde (7:6), da bi Novi Beograd u poslednjoj sekundi prvog poluvremena obezbedio prednost pred odlazak na odmor (8:7).

U nastavku je Novi Beograd konstantno vodio, a sredinom treće četvrtine imao je i maksimalnih “+3” (11:8. Ipak, Veljko Tankosić je držao u “životu” Zvezdu, koja je uspela da priđe na 12:11 pet minuta pre kraja. Međutim, mreže se do kraja susreta nisu tresle i Novi Beograd je posle velike i neizvesne borbe uspeo da se plasira u finale.

Najefikasniji sa pet golova bio je Veljko Tankosić, koji je u karijeri postigao više od 400 golova za crveno-bele. Dva je dodao Ivan Basara, dok su na drugoj strani isti učinak imali Miloš Ćuk, Draško Gogov i Filip Gardašević, a Vasilije Martinović je prednjačio sa tri pogotka.

Vaterpolo Super liga Srbije

Finale plej-ofa

Šabac – Radnički 5:8 (1:1, 1:2, 1:3, 2:2)

ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić, Tonković, Janković, Vuksanović 2, Stojanović 2, Velkić, Vukadinović, Ćetković. Trener: Nikolić.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

Crvena zvezda – Novi Beograd 11:12 (3:3, 4:5, 2:4, 2:0)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 5, Kasum, Marković 1, Subotić 1, Milojević, Šulc 1, Basara 2, Rađen, Vukićević 1, Šimicu, Radović, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović 1, Bursać 1, Ćuk 2, Radulović, Gogov 2, Gardašević 2, Avramović, Šušiašvili, Nikolov, Asanović 1, Vlahović, Martinović 3. Trener: Vujasinović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje