ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kapiten Srbije i zvanično u grčkom klubu

Kapiten reprezentacije Srbije, Filip Filipović, novi je igrač grčkog Olimpijakosa.

Ovaj transfer je bio najavljen još početkom maja, kada je, prema pisanju grčkih portala, Filipović u Atini dogovorio dvogodišnju saradnju sa Olimpijakosom. Bilo je jasno da se ni klub ni Filipović neće oglašavati dok se ne završi sezona. Olimpijakos je nedavno osvojio duplu krunu, očekuje ga još nastup na F8 Lige šampiona u Beogradu, dok je Filipović na najbolji mogući način završio sezonu sa Solnokom, te je posle osvojenog Kupa Evrope postao i šampion Mađarske.

Srpski vaterpolista je ponikao u Partizanu, čije boje je branio do 2009. godine. U naredne tri sezone igrao jeza Pro Reko, potom dve sezone za Radnički, da bi se 2014. ponovo vratio u Italiju i kapicu Pro Reka je nosio do 2020. godine. Prošlog leta je potpisao ugovor sa Solnokom, sa kojim je osvojio Kup Evrope i titulu prvaka Mađarske.

– Izuzetno sam zadovoljan ovom sezonom, nije mogla na lepši način da se završi. S obzirom da sam stavio tačku na Mađarsku na način koji sam poželeo na početku sezone, vreme je za neke nove izazove. Smatram da je Olimpijakos pravi klub za moje dalje sportske ciljeve, a ima ih još dosta. Imajući u vidu sastav ekipe i način na koji sam dočekan u Atini verujem da je ovo početak još jednog sjajnog poglavlja u mojoj karijeri – rekao je Filipović.

Olimpijakos je već godinama u samom vrhu evropskog vaterpola i nema sumnje da će sa Filipovićem želeti da osvoji titulu prvaka Evrope.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje