utorak, 21. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Novo finale za Alkarasa

Španski teniser Karlos Alkaras veoma brzo je preboleo poraz sa Rolan Garosa u okviru polufinala protiv Novaka Đokovića. Mladi Španac se okrenuo sezoni na travi i to na kakav način. Obezbedio je plasman u finale turnira u Kvinsu nakon što je savladao Amerikanca Sebastijana Kordu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:4.

ATP Tour on Twitter: „What a way to reach the final! 🔥 First grass court final for @carlosalcaraz as he defeats Korda 6-3 6-4! @QueensTennis | #CinchChampionship https://t.co/YvphwVfZu2“ / Twitter

Prvi set nije bio na nivou polufinala turnira iz kategorije 500. Bilo je mnogo nervoze sa obe strane, mnogo grešaka. Bolje je počeo Korda koji je napravio brejk na startu, ali je Alkaras momentalno odgovorio ribrejkom. Usledili su dramatični gemovi na obe strane sa brejk loptama, a rezlika je bila što je Alkaras svoje šanse znao da iskoristi. Nakon dva servis gema u kojima je Korda spasio po dve brejk lopte, u sledećem servis gemu je poklekao i tu je bio početak kraja.

Alkaras je osvojio prvi set, stabilizovao svoju igru i počeo da dominira. Pojačao je ritam u drugom setu i već u trećem gemu došao do brejka. Nakon toga se fokusirao na servis i prilično lako priveo meč kraju.

Za titulu će Alkaras u nedelju igrati protiv Australijanca Aleksa De Minora koji je nešto ranije savladao Holgea Runea.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje