subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Od 2018-e prvenstva Italije, Francuske i Rusije imaće po jedno više mesto za Ligu Šampiona!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas je i zvanično donela odluku o promeni broja klubova koji će se kvalifikovati za Ligu Šampiona osvajajući “top“ pozicije u svojim prvenstvima nakon sezone 2018-19.

Španska “La Liga“ (1.), nemačka “Bundesliga“ (2.) i engleska “Premier League“ (3.) ostale su netaknute po pitanju broja učesnika u LŠ, te će oni i dalje držati po 4 pozicije (3 direktno i 1 u kvalifikacije).

Italijanska “Serie A“ (4.) će umesto dosadašnje 3 ekipe u Ligi Šampiona (2 direktno u grupnu fazu i 1 u kvalifikacije) od sezone 2018-19 imati zagarantovana 4 učesnika (3 direktno i 1 u kvalifikacije).

Velike promene desile su se u francuskoj “Ligue 1“ (5.) i ruskoj “Premijer Ligi“ (6.) iz koje će od sezone 2018-19 u Ligu Šampiona otići 3 kluba (2 direktno i 1 u kvalifikacije), umesto dosadašnja 2 (1 direktno i 1 u kvalifikacije).

UEFA top 10 rang lista nacionalnih prvenstava

Da li će ova odluka UEFA-e uneti dodatnu motivaciju u nešto “slabije“ ekipe i da li će se kvalitet fudbala u tim državama još više poboljšati? Šta vi mislite?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje