subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Odlazi nakon Evropskog prvenstva

Istaknuti stručnjak – Joakim Lev objavio je da nakon završetka Evropskog prvenstva narednog leta, napušta poziciju selektora reprezentacije Nemačke.

Iako je 61-godišnji strateg imao važeći ugovor sa „Pancerima“ sve do kraja 2022. godine i Svetskog prvenstva u Kataru, Lev je saopštio svoju odluku Fudbalskom savezu Nemačke koji su je i prihvatili.

„Ovu odluku sam doneo posle mnogo razmišljanja i savetovanja s najbližim saradnicima i porodicom. Osećam se jako ponosno i pre svega zahvalno, ali u isto vreme i jako motivisano da predstojeće Evropsko prvenstvo završimo na najbolji mogući način. Ponosan sam jer sam uradio nešto jako posebno za ovih 15 godina i bila je čast da služim svojoj zemlji. Imao sam priliku i da radim s najboljim fudbalerima planete gotovo 17 godina kroz sve kategorije. Pre svega bih izdvojio magični trenutak kada smo postali šampioni sveta 2014. godine u Brazilu“, istakao je popularni „Jogi“.

Lev je tokom avgusta 2006. godine bio imenovan za selektora Nemačke, a predhodno je dve godine bio asistent, Jirgenu Klinsmanu. Sa „Pancerima“ je uspeo da osvoji – titulu Svetskog prvaka 2014. godine u Brazilu, Fifa Konfedracijski Kup 2017. godine, igrao je finale Evropskog prvenstva 2008. godine, kao i treće mesto na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje