ponedeljak, 20. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Održan žreb za Ligu šampiona, Radnički i Novi Beograd u istoj grupi

Žrebom u italijanskoj Ostiji, danas su određeni sastavi grupne faze Lige šampiona, a srpski predstavnici u ovom takmičenju, Radnički i Novi Beograd, biće u istoj grupi. Njihovi rivali će biti Ferencvaroš, Barseloneta, Olimpijakos, Dinamo Tbilisi i još dva kluba, koji će do grupne faze doći kroz kvalifikacije, u kojima će od druge runde učestvovati i Crvena zvezda. U drugoj grupi, koja je na papiru nešto lakša, nalaze se Pro Reko, Jug, Hanover, Marselj, Špandau, Steaua i još dva kvalifikanta.

Srpske klubove na žrebu su predstavljali Jugoslav Vasović, direktor Radničkog i Slobodan Soro, sportski menadžer Novog Beograda, a upravo će srpski klub koji predvodi Vladimir Vujasinović biti domaćin finalnog turnira naredne godine i samim tim ima zagarantovano mesto, dok će se Radnički sa drugim klubovima boriti za preostala tri mesta.

Žreb za Vaterpolo Ligu šampiona
(Foto: G. Scala/Deepbluemedia/Insidefoto)

Prvo kolo grupne faze na programu je 26. i 27. oktobra, a već u prvom kolu Novi Beograd će ugostiti Radnički. Igraće još Olimpijakos – Dinamo Tbilisi, Marselj – Pro Reko, Jug – Hanover, a Barseloneta, Ferencvaroš, Špandau i Steaua čekaju rivale iz kvalifikacija.

Pored Crvene zvezde, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su i Mladost, Barselona, Noazi la Sek, Vuljagmeni, Solnok, Breša i Oradea.

Vaterpolo Liga šampiona

Grupa A

Ferencvaroš (Mađarska)
Barseloneta (Španija)
Olimpijakos (Grčka)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
Novi Beograd (Srbija)
Radnički (Srbija)
Kvalifikant A
Kvalifikant D

Grupa B

Pro Reko (Italija)
Jug (Hrvatska)
Hanover (Nemačka)
Marselj (Francuska)
Špandau (Nemačka)
Steaua (Rumunija)
Kvalifikant B
Kvalifikant C


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje