petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Okupljanje ženske reprezentacije pred duel sa Litvanijom

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u hotel „Kraun Plaza“ i započela pripreme za poslednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj. Naš tim će u subotu u Istanbulu odigrati duel protiv Litvanije koji neće imati rezultatski značaj. Srbija je u dosadašnjem toku ostvarila dve pobede protiv Turske i jednu protiv Litvanije, pa je već osigurala poziciju na šampionatu Starog kontinenta.

To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima – istakla je selektorka naše reprezentacije Marina Maljković.

Ona je ovoga puta okupila u „Kraun Plazi“ sledeće igračice: Ivon Anderson, Jelenu Bruks, Dajanu Butuliju, Anu Dabović, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Saru Krnjić, Nikolinu Milić, Jovanu Nogić, Draganu Stanković, Teodoru Turudić, Aleksandru Crvendakić i Sašu Čađo, a njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

Uvek se radujemo okupljanju, zato što uvek ima mnogo pozitivne energije i veoma smo srećne što se posle nekog dužeg vremenskog perioda ponovo vidimo. Kao i svaki put, protiv Litvanije ćemo ići da pružimo što bolju partiju, da se spremimo i da pobedimo, jer bi bilo lepo da ovaj ciklus završimo pobedom – rekla je Saša Čađo.

Reprezentacija Srbije utakmicu protiv Litvanije odigraće u subotu u Istanbulu. Naš tim je pored dve pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije, ostvario trijumf i protiv selekcije Albanije, koja je kasnije odustala od takmičenja.


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje