nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Paolini u finalu Portoroža

Italijanska teniserka Jasmin Paolini plasirala se u finale WTA turnira u Portorožu nakon što je savladala Kazahstanku Juliju Putincevu. Posle borbe koja je trajala dva sata i 16 minuta, Paolini je slavila rezultatom 2:1, po setovima 1:6 6:3 6:4.

Ovaj meč se može podeliti u dva dela. U prvom delu je dominirala Putinceva. U tom intervalu do izražaja je došla njena defanzivna igra, a posebno ritern. Oduzela je tri puta servis protivnici i lako povela sa 1:0.

U drugom setu ulogse su se obrnule. Paolini se konsolidovala na svom servisu i polako, ali sigurno prebacila pritisak na drugu stranu. Sada je Punticeva bila pod konsantnim pritiskom i nije se najbolje snašla, jer je tri od svojih pet servis gemova, što je Paolini donelo izjednačenje.

Trećio odlučujući set donosi i najveću borbu. Paolini je napravila rano brekl za 2-0, ali daleko od toga da je meč bio gotov. Sve je bilo idealno po Italijanku do devetog gema kada je spustila servis gem u kojem je servirala za ponedu. Na njenu sreću, i protivnica je popustila pod pritiskom, jer je Puinticeva izgubila naredni sledeći gem, a samim tim i meč.

Za titulu u Portorožu Paolini će igrati protiv bolje iz duela Juvan/Risk.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje