petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radukanu bolja u tinejdž finalu US Opena!

Britanska teniserka Ema Radukanu pobednica je ovogodišnjeg US Opena. Radukanu je u velikom finalu savladala Kanađanku Lejlu Fernandez rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:3 i tako ušla u istoriju tenisa, jer je do titule došla kroz kvalifikacije bez izgubljenog seta.

Finale možda nije bilo zvučno po imenima, ali daleko od toga da nije bilo kvalitetno, posebno prvi set. Veliko finale je sa sobom donelo određenu dozu pritiska, što se dalo primetiti i kod jedne i kod druge.

Dobro otvaranje je imala Radukanu. Osvojila je lako svoj uvodni gem, a onda nakon njega maratonski drugi koji je trajao preko 10 minuta. Vineri su pljuštali i sa jedne i sa druge strane, ali na kraju brejk je napravila Radukanu za 2:0. Fernandez se nije dala uplašiti, jer je napravila momentalno ribrejk za 2:2.

Od tog trenutka meč ulazi u totalni egal, s tim što je Radukanu bila veća pretnja. Konstantno je pravila pritisak na protivnički servis, ali na brejk lopte je igrala veoma loše. Na njenu sreću Lejla Fernandez to nije znala da kazni, i u desetom gemu je poklonila gem protivnici koja tako dolazi do vođstva od 1:0.

Osokoljena osvajanjem prvog seta Radukanu kreće dobro u drugom. Osvaja uvodni gem i nakon toga ima tri vezane brejk lopte. Činilo se da je to početak kraja, ali Fernandez vezuje pet poena i vraća se u igru. U sledećem gemu pravi brejk za 1:2 i činilo se da se polako vraća. No, na kraju se ispotavilo da je to bilo sve što je publika mogla da vidi od Fernandez, jer je sjajna Radukanu vezala četiri uzastopna gema koja su potpuno prelomila meč na njenu stranu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje