sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Partizan – Budućnost (Liga šampiona, 2.kolo kvalifikacija) najava i prognoza!

Kvalifkacija za Ligu šampiona-2.kolo

Partizan (Srbija) – Budućnost (Crna Gora)

Stadion: Partizana (32.710 mesta) početak 20:45 časova

Partizan, šampion Srbije, kreće u ovogodišnju evropsku avanturu protiv prvaka Crne Gore, ekipe Budućnosti. Što se tiče prošle sezone, dugo je Partizan bio na drugom mestu na tabeli ali je u playofu uspeo da sustigne i prestigne najveće rivala Crvenu Zvezdu i osvoji titulu posle 38 utakmica bez poraza (34 pobede i 4 remija). Dominirao je tandem u napadu Leonardo i Đurđević, ali i ostatak tima je dao veliki doprinos rezultatima tima.

Mali šok na kraju sezone doživeli su navijači kada je trener koji je doveo tim do ovakvog rezultata, Marko Nikolić preuzeo tim Videotona u Mađarskoj, ali posle kratkog vremena ekipu je pruzeo trener ,,sa pedigreom“ Miroslav Đukić. Još jedan promena desila sa u odbrani jer je Milenković (32/2) standardni štoper prešao u redove Fiorentine.

Što se tiče pojačanja, tim je pojačan štoperom Vesterloa, Nemanjom Miletićem, koji je plaćan 350 hiljade evra, dok je konkurenciju u ofanzivnom delu veznog reda pojačo Danilo Pantić, koji stiže na jednogodišnju pozajmicu iz Čelzija.

Što se tiče priprema, Partizan je bez nekoliko važnih igrača poražen u prvom delu priprema od ekipa Zete (1:0) i Mladosti Lučana(1:0). Dok je u drugom delu priprema slavio protiv FC Kopenhagena (3:2), Urala (1:0), Kapfenberga (2:0), dok su poraženi od CSKA Moskve 3:0 (dve ogromne greške golmana, a 60.minuta je igrao ,,rezervni tim“). Odlične partije na pripremama su pružili Everton Luiz, Kosović, kao i džoker sa klupe Đuričković. Štoper Ćirković je opravdao ukazanu šansu i odigrao odlično u tandemu sa Ostojićem.

Miroslav Djukic je u najavi meca rekao: ,,Spremni smo za sutrašnji meč, nema nikakvih izgovora i hendikepa. Budućnost je jedna kvalitetna i ozbiljna ekipa, ali mi igramo kući i mi se pitamo. Podgoričani će nas čekati i pokušati da nas kazne iz kontri. Moramo u sutrašnjem okršaju da pokažemo smirenost, jer ovaj meč ne traje 90 već 180 minuta. Veoma je važno da ne pravimo greške, moramo biti smireni. Svaka pobeda bez primljenog gola za nas je veliki uspeh.“

PRETHODNA učešća u evrokupovima: Prošle sezone Partizan je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope završio utakmicom protiv Zaglebija iz Lubina, oba meča završena su 0:0, ali je poljski tim bio bolji posle uradarac sa penala.

U sezoni 2015/16, Partizan je najpre stigao do poslednjeg kola kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope, u prvom kolu izbacili su gruzijskog prvaka Dila Gila, pobedama u oba meča 1:0 na domaćem i 0:2 na gostovanju. U drugom kolu slavili su protiv rumunskog prvaka Steaue, pobeda na domaćem terenu 4:2, i nerešno u gostima 1:1. U poslednjem kolu Partizan je poražen od ekipe Bate Borisov, poraz na gostovanju 1:0, pobeda na domaćem 2:1.  Partizan je te godine igrao u grupi Lige Evope, protivnici su bili: Atletiko Bilbao, Augsburg i Az Alkmar, gde je Partizan do poslednje kola imao šansu za prolazak dalje, ostvarili su tri pobede (protiv Az Alkmara 3:2 na domaćem i 2:1 na gostovanju i protiv Augsburga 3:1 na gostovanju).

Očekuje se da Partizan igra u sastavu: Kljajić – Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić, Everton, Kosović, Leonardo, Janković, Mihajlović – Đurđević


Budućnost je osvojila titulu prvaka Crne Gore, može se reći najviše zahvaljujući administraciji, jer je Zeta iz Golubovaca kažnjena oduzimanjem 6 bodova. Budućnost, Zeta i Sutjeska su bili izjednačeni po broju bodova, ali je najbolji međusobni skor imala Budućnost. Kao i Partizan, i Budućnost je smenila trenera, umesto Mikija Vukotića, na klupu je seo Dragan Kažić koji je karijeru gradio na Islandu, gde je predvodio ekipe Valur i Vikingur.

Što se tiče onoga što je i najvažnije, tima Budućnosti koji će se suprotstaviti Partizanu, na golu je Miloš Dragojević (33/0) bivši golman Ofk Beograda i Pelistera, još uvek je neizvesno da li će produžiti ugovor sa klubom, važeći mu ističe neposredno pre mečeva sa Partizanom.Kao alternativa je doveden Milan Mijatović (32 ut) iz Dečića, 2 puta član reprezentacije Crne Gore. I postoji velika šansa da će Mijatović i biti starter.

Defanzivnu liniju tima čine Momčilo Raspopović (32/1) momak ponikao u Budućnosti i član mlade reprezentacije Crne Gore na 12 mečeva. Tu je  i iskusni Janko Simović (11/0) koji je bio i član Dinamo Kijeva. Filip Mitrović (19/0) je centralni defanzivac ponikao u gradskom rivalu Mladosti. Mladi Balša Banović još jedno je od imena na spisku defanzivaca. U susret kvalifikacijama tim je pojačan još dvojicom defanzivaca, to us Senegalac iz Lovćena, Domink Korea (20/0) koji je doživeo porvredu već na prvom meču i najverovatnije neće igrati protiv Partizana i levi bek Ilija Tučević iz Grblja (24/5/1).  Kao i Luka Mirković koji češće pokriva mesto defanzivnog veznog fudbalera. Klub su napustili dvojica možda i najboljih defanzivaca  Nikola Vukčević (27/1) koji ima internacionalno iskustvo u klubovima sa Kipra i Albanije,koji je prešao u redove gradskog rivala, ekipe Mladosti iz Podgorice! I Risto Radunović (24/0) kapiten tima, kojem je istekao ugovor i koji je na probi u nekom od inostranih klubova.

Milivoje Raičević glavni je igrač Budućnosti u sredini terena,a deluje po levokrilnoj poziciji, prošle sezone strelac 9 pogodaka na 25 mečeva. Standardan u centralnom delu veznog reda  je Deni Hočko (31/2/1) dok je Velizar Janketić (25/3), napustio tim i pojačao ekipu Koma. Ivan Pejaković(38/2/2) još jedan krilni igrač koij je zadužen za ofanzivu Budućnosti i jedan je od najstandardnijih igrača.

Što se samog napada tiče, Goran Vujović (32/12) najbolji strelac tima, napustio je ekipu i odlazi u albanski Skenderbeg. Drugi strelac tim je Radomir Đalović, nekadšnji član Rijeke i mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, koji je u prošloj sezoni pogodio mrežu rivala 11 puta. Kao zamena za Vujovića, klub je već angažovao Miljana Vlaisavljevića iz Sutjeske (30/ 3 gola i 5 asistencija), kao i Balšu Sekulića (8/0) iz drugoligaša Cetinja i Alena Melunovića, 191cm visokog napadača koji stiže iz Rudara iz Pljevalja (prošle sezone imao učinak 7 golova i 1 asistencija na 21 meču) inače igrao u mlađim kategorijama Partizana, Teplica, Usti nad Labem, Podbrezovi i Viđev Lođu. Odličan tokom priprema bio je Darko Nikač, tri puta reprezentativac Crne Gore i bivši igrač MTK u Mađarskoj.

U najavi meca, trener Kazic je rekao: ,,Očekujemo spektakl i na tribinama i na terenu. Partizan je favorit na papiru i mi im tu ulogu prepuštamo nadajući se da će ih to dodatno opteretiti. Naši momci su željni dokazivanja i ovo je prava prilika da pokažu koliko vrijede.“

U pripremnom periodu, ekipa Budućnosti je savladala ekipu Zlatibora sa 5:0 i Sutjeske sa 2:0, dok su sa Borcem iz Banja Luke odigrali 2:2. Poraženi su od Javora 0:1.

PRETHODNA učešća u evrokupovima: Budućnost je odlično odigrala prošlogodišnje kvalifikacije za Ligu Evrope, slavila je u prvom kolu protiv Rabotničkog, pobedom na domaćem terenu 1:0 i remijem na gostovanju 1:1. Da bi u drugom kolu ispali od belgijskog Genka, ali tek posle jedanaesteraca, poraz na gostovanju 2:0, pobeda na domaćem terenu 2:0.

Očekivani tim Budućnosti: Mijatović (Dragojević)- Raspopović, Tucevic, Simović, Mitrović- Hočko, Raičević, Terzić, Nikać- Vlaisavljević, Đalović


Uloga favorita je apsolutno na strani Partizana, tim Budućnosti pretrpeo je velike promene, a možda i najbolja tri fudbalera su napustila redove ovog tima. Motivisanost će svakako biti veliki adut Podgoričana, ali oni u ovom trenutku nemaju ni dovoljno iskustva ni dovoljno kvaliteta da se suprotstave Partizanu, a naročito tandemu Đurđević – Leonardo.

PREDLOG za klađenje:

  • 1&2-5 gola (kvota 1,50)
  • Partizan daje gol u oba poluvremena (kvota 1,80)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje