utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Peresu pobeda u Bakuu, Ferštapen i Hamilton bez bodova

Vozač Red Bula Serhio Peres pobednik je trke za Veliku nagradu Azerbejdžana. Meksikanac je na uličnoj stazi u Bakuu došao do prve pobede ove sezone, nakon što je iskoristio velike kikseve Maksa Ferštapena i Luisa Hamiltona. Peresu su se na pobedničkom podijumu pridružili Sebastijan Fetel iz Aston Martina i Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

Trka u Bakuu nikada ne razočara, a tako je bilo i ove godine. Konkretno ova se mogla podeliti na dva dela. Prvi deo je trajao čitavih 48 krugova i u tom periodu Maks Ferštapen je bio nedodirljiv. Nakon što su Hamilton i Ferštapen pretekle Šarla Leklera usledila je borba nerava. Čekalo se ko će prvi ići na promenu pneumatika, i to je bio Hamilton. Ipak, u svoj toj borbi u redovima Mercedesa su se malo preračunali, jer je Serhio Peres uspeo da izađe ispred Hamiltona i tako obezbedi Ferštpanu ostanak na prvom mestu. Hamilton je na sve načine pokušavao da pretekne Meksikanca, ali nije uspevao u toj nameri.

Činilo se da će ovo biti još jedna savršena trka za Holanđanina, ali desilo se ono najgore. Nekoliko krugova pred kraja Ferštapenu je pukao zadnji levi pneumatik i trka je za njega bila gotova. Hamilton je imao sve u svojim rukama, ali posle restrta trke i on je napravio kobnu grešku u jednoj od krivina, koje su ga koštale bodova. Hamilton je posle tri godine po prvi put završio trku bez bodova.

Na kraju, Peres je ni kriv ni dužan došao do velike pobede, a i ostatak karavana je dobro prošao.

U generalnom plasmanu stanje je nepromenjeno, jer Feršapen i Hamilton nisu osvojili bodova. Ferštapen vodi sa 105 bodova, dok Hamilton ima četiri manje.

Šampionat Formule 1 se nastavlja trkom za Veliku nagradu Francuske koja je na programu u 20. juna.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje