četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Oliveira najbolji u Kataloniji

Vozač KTM Rejsinga Migel Oliveira pobednik je trke za Veliku nagradu Katalonije. Portugalac je na stazi Katalunja došao do prve pobede u sezoni, a treće ukupno u kraljevskoj klasi. Njemu su se na pobedničkom podijumu pridružili Žoan Zarko iz Pramak Dukatija i Džek Miler na Dukatiju.

Miler je mesto na podijumu dobio naknadno, jer je prvobitno Fabio Kvartararo završio na trećem mestu, ali Francuz je kažnjen dodavanjem tri sekunde na već napravljeni rezultat, pošto nije prepustio Mileru poziciju zbog secanja staze nakon duela sa Zarkom.

Jako dobra trka za Oliveiru koji je veći deo trke proveo na prvom mestu. Kvartararo je startovao sa pol pozicije, ali sredinom trke Oliveira je napravio ključan manevar nakon kojeg nije imao većih problema. Jedini koji je tu nešto mogao bio je Zarko, ali ni to nije dugo trajalo. Zarko je možda imao tempo da pretekne Oliveiru, ali mu je ponestalo krugova.

U borbi za treće mesto bili su Kvartararo, Miler i aktuelni šampion Žoan Mir. Kvartararo je imao veliki peh, jer mu se otkopčao kombinezon nakon što je Zarko pretekao. Iz tog razloga je isekao jednu od krivina, i zbog toga je na kraju kažnjen.

Kvartaro je na kraju završio kao četvrti, Mir je bio peti. Šesto mesto je pripalo Maveriku Vinjalesu, a prvih deset su kompletirali Frančesko Banjaja (Dukati), Bred Binder (KTM), Franko Morbideli (Petronas Jamaha) i Enea Bastijanini (Avintija).

U generalnom plasmanu vodi Kvartararo sa 118 bodova, a prega ga Zarko sa 118 i Miler sa 90.

Moto GP šampionat se nastavlja trkom za Veliku nagradu Nemačke koja je na programu 20. juna.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje