četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Peresu pol pozicija u Džedi, Ferštapen kiksnuo!

Vozač Red Bula Serhio Peres osvojio je pol poziciju pred trku u Saudijskor Arabiji. Peres je odvezao najbrži krug u vremenu od 1,28.265 minuta. Drugo mesto pripalo je vozaču Ferarija Šarlu Lekleru koji je imao zaostatak od 155 hiljaditinki u odnosu na Peresa. Ipak, Lekler neće startovati trku sa drugog mesta, jer je kažnjen sa pomeranjem 10 mesta unazad zbog menjanja komponenti na pogonskoj jedinici. Drugu poziciju je tako nasledio vozač Aston Martina Fernando Alonso.

Uprkos sjajnoj vožnji Serhija Peresa ove kvalifikacije je obeležio kvar na bolidu Maksa Ferštapena. Aktuelni šampion je bio više nego dominantan na sva tri slobodna treninga, međutim u finišu drugog dela kvalifikacija došlo je do kvara i morao je da odustane. To znači da će trku započeti sa 15. pozicije.

Četvrto mesto pripalo je vozaču Mercedesa Džordžu Raselu ispred Karlosa Sainsa juniora u drugom Ferariju i drugog vozača Aston Martina Lensa Strola. Sedmo mesto pripalo je Estebanu Okonu iz Alprine, a prvih deset su kompletirali Luis Hamilton (Mercedes), Oskar Pjastri (Meklaren) i Pjer Gasli (Alpina).

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije je na programu u nedelju od 18:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje