sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

PHILADEPHIA EAGLES – SEATTLE SEAHAWKS – NAJAVA MEČA

Poslednji meč wild card runde odigraće se u gradu gradske ljubavi, gde će Philadephia Eaglesi ugostiti Seatle Seahawkse. Oba tima su imale dosta turbulentan period u poslednjih nekoliko kola, pa i ne čudi što su kladionice postavile egal kvote.

Jedno je sigurno, oba tima vide svoju šansu za prolaz, te će se svim sredstvima boriti za svaki jard na terenu.


Philadelphia Eagles:

Ako je neka ekipa imala problema sa povredama onda je to Phila. Ukoliko pogledate roster sa početka sezone, i roster koji Phila koristi u poslednjih nekoliko utakmica, videćete da su to dva različita tima. Povrede na ključnim mestima što u napadu što u odbrani su otežali posao Phili, ali i takvi su uspeli da se plasiraju u play off. Najzaslužniji za taj poduhvat je svakako glavni trener Doug Pederson. On je sa svojim stručnim štabom uspeo da ovako okrnjen sastav ujedini i odvede ih u play off. Po ko zna koji put Phila je pokazala šta znači TIM, a to se najbolje videlo u direktnom okršaju protiv Dallas Cowboysa, jer je taj meč odlučio ko ide u play off.

Naravno, treba pohvaliti i Carsona Wentza koji je dugo bio osporavan. Nakon povratka na teren posle kidanja ligamenata, ovaj sjajni QB je preuzeo pritisak na svoja pleća i sjajno vodio tim. Za veoma kratko vreme je stvorio sjajnu konekcija sa hvatačima sa kojima nije trenirao ni mesec dana, što samo daje na značaju ovaj plasman u play off.

No, sad dolazio ono pravo, a to je play off. Ovo će biti neko novo iskustvo za Wentza, jer će prvi put igrati u play offu. Iskustvo ne neophodno za ovakve mečeve, a zanimljivo će biti videti šta je Doug Pederson spremio za ovaj meč.

Statistika Phile:

Napad:

– Phila je 14. napad u totalu koji u proseku osvaja 360 jardi. Oni prosečno postižu 24,1 poen po čemu su 13. u ligi.

– Phila je 11. napad po pas igri koji prosečno osvaja 239,6 jardi. Jardaža po pasu 6,6 jardi (26. u ligi), postigli su 12 tačdaunova pasom (27. u ligi).

– Phila je 11. napad po trčanju koji u proseku osvaja 121,2 jarda. Jardaža po nošenju 4,3 (16. u ligi), trčanjem su postigli 16 tačdaunova 813. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 10/229 45% četvrti u ligi.

Odbrana:

– Phila je 10. odbrana u totalu koja u proseku dozvoli 241,6 jardi. Oni prosečno dozvole 22,1 poen i po tome su 14. u ligi.

– Phila je 19. odbrana lige po branjenju pasa sa 241,6 jardi. Jardaža po pasu 7,2 (15. u ligi), primili su 19 tačdaunova pasom (5. u ligi).

– Phila je treća odbrana lige po branjenju pasa koja u proseku dozvoli 90,1 jard. Jardaža po nošenju 4,1 (7. u ligi), 13 tačdaunova su dozvolili trčanjem (11. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 70/205 34,2% 4. u ligi.


Seattle Seahawks:

Seattle Seahawksi su generalno gledano iznenadili sve u ligi. Nakon prošle sezone u kojoj su bili prosečni ove sezone su bili izvrsni na svim nivima. Russel Wilson je u prvom delu sezone igrao kao mladić i svoju pozitivnu energiju je preneo na ostatak tima. Napad je funkcionisao fenomenalno, a i odbrana je dala veliki doprinos.

Ono po čemu je Seattle poznat je iszražena igra po zemlji. Zaista, samo su Baltimore Ravensi bolji po tom segmentu i to je Seattlu donosio rezultat. Pette Caroll je još jednom pronašao mlade igrače koje je oblikovao u prave ratnike, te je Seattle visoku formu držao tokom cele sezone.

Ipak, u samom finišu je došlo do par pehova. Prvo se povredio drugi trkač tima Rashad Penny koji je pokidao prednje ukršene ligamente kolena, a nakon toga se povredio i prvi trkač tima Cris Carson. To je malo usporilo Seattle u samom finiš sezone, te su morali da se zadovolje wild card rundom, iako su u poslednjem kolu imali šansu da budu divizijski prvaci.

Uprkos silnim povredama Seattle je i dalje Seattle. Vratili su svoju legndu Marshona Lincha, koji je digao ceo grad za sobom. Sada u Seattlu vlada nenormalno dobra energija i bez obzira na sve nedaće nikako ih ne treba potceniti.

Statistika:

Napad:

– Seattle je 8. napad lige u totalu, koji u proseku osvsaja 374,4 jarda. U proseku Seattle postigne 25,3 poena po čemu su 8. u ligi.

– Seattle je 14. napad lige po pas igre koji u proseku osvoji 236,9 jardi. Jardaža po pasu 8 (6. u ligi), a pasom su postigli 27 tačdaunova (11. u ligi).

– Seattle je 4. napad lige po trčanju koji u proseku osvoji 137,5 jardi. Jardaža po nošenju 4,6 (8. u ligi), trčanjem su postigli 15 tačdaunova (15. u ligi).

Odbrana:

– Seattle je 26. odbrana lige u totalu koja u proseku protivniku dozvoli 381,6 jardi. Seattle u proseku dozvoli 24,9 poena po čemu su 21. u ligi.

– Seattle je 27. odbrana po branjenju pasa koja u proseku dozvoli 263,9 jardi. Jardaža po pasu 7,4 (20. u ligi), pasom su dozvolili 19 tačdaunova (5. u ligi).

– Seattle je 27. odbrana po branjenjnu trčanja koja u proseku dozvoli 117,7 jardi. Jardaža po nošenju 4,9 jardi (28. u ligi), trčanjem su dozvolili 22 tačdauna (30. u ligi).

– Koverzija trećeg dauna 71/185 38,4 % – 15. u ligi.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Biće ovo po svemu sudeći tvrda utakmica. Phila ima problema sa povređenim igračima i čisto sumnjamo da će imati neku veliku produktivnost. Ovi „novi“ igrači Phile su odigrali već dve do tri utakmice, te je defanzivni koordinator Seattla sada malo bolje upoznat sa svime šta oni mogu.

Sa druge strane, Seattle bez trčanja nije ista ekipa. Marshawn Linch i Travis Homer su novi trkači. Nisu se loše pokazali protiv San Francisca, ali ne verujemo da su za dve nedelje uspeli sve akcije da nauče i da se prilagode tim. Plus na to treba dodati da Phila jako dobro brani trčanje i da dozvoljava jedva preko 90 jardi po utakmici.

Russel Wilson jeste iskusan kvoterbek, ali njegov hvatački korpus je realno skroman, te ne verujemo da će tu biti prevelikog rizika.

Ovde će pobediti tim koji će imati bolju odbranu i koji će izdejstvovati više grešaka. U ovom trenutku to je zaista teško predvideti ko bi to mogao biti.

Pored odbrane i iskustvo ima ulogu u ovom meču, a ono je na strani Seattla bez ikakve sumnje.

Predlog za klađenje: Manje od 45,5 poena 1,85
Opcija 2: Pobeda Seattla 1,80


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje