subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pitsburg Stilersi – Klivlend Braunsi – Najava meča

Drugo kolo NFL šampionata zatvaraju Pitsburg Stilersi i Klivlend Braunsi. U pitanju je divizijski derbi u kojem je Klivlend postavljen za blagog favorita. Pobeda Klivlenda se plaća sa 1,75 dok je margina za poene postavljena na 38,5.

Klivlend je favorit samo iz razloga što je u prvoj rundi savladao Sinsinati Bengalse i zato što je Pitsburg na svom terenu u prvoj rundi pregažen od San Franciska. U bilo kom drugom scenariju Pitsburg bi bio favorit, jer tradicionalno imaju veoma jak domaži teren.
Kao što smo već napomenuli Pitsburg je ubedljivo poražen od San Franciska. Manje više sve je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, a početak drugog poluvremena i onaj tačdaun Kristijana Mekefrija je odneo sve sumnje oko toga ko će pobediti.

Ono što je obeležilo taj meč jeste nadmoć defanzivne linije San Franciska naspram ofanzivne linije Pitsburga. Bila je to neravnopravna borba u kojoj su 49ersi radili šta su hteli. Kvoterbek Stilera Keni Piket nije imao vremena da trepne, a kamoli da se namesti i baci loptu. Rezultat cele priče jesu zvižduci sa tribina, a kada verni navijači kakvi navijači Stilersa jesu zvižde, to je jasan pokazatelj da nešto nije kako treba. Do kraja utakmice Piket se popravio, ali to je takozvani garbidž tajm.

Odbrana Pitsburga sa druge strane nije radila dobar posao i poraz je bio neminovan..
Klivlend je sa druge strana apsolutno nadigrao favorizovane Bengalse. Iskoristili su početnu tromost Džoa Buroa i drugova. Dešon Votson polako, ali sigurno vraća svoj stari sjaj. Nik Čab je radio svoj standardni posao, a defanzivna linija koja je sada ojačana Zadarijusom Smitom je radila fenomenalan posao.

Burou slično kao PIket nije imao mnogo vremena. Nije mogao da pronađe svoje mete i rezultat svega jesu sramna tri poena Bengalsa i 82 jarda najplaćenijeg kvoterbeka u ligi.
Što se ovog meča tiče kladionice sigerišu da bi moglo biti tvrdo, ali ne i mi. Smatramo da će Stilersi sigurno biti bolji, jer odbrana Klivlenda nije tako dobra kao odbrana 49ersa. Da, ima tu igrača kao što su Majls Geret i Zadarijus Smit koji će loviti Piketa, ali ostatak nije tako moćan i Piket bi morao da ima mnogo bolji dan.

Ofanzivna linija Klivlenda je jedna od jačih u ligi i sada sa Dešonom Votsonom kao dvostrukom pretnjom (može da trči) taj napad Klivlenda je jako teško braniti Ne vidim kako je Stilersi da uštopuju Čaba, a ne zaboravite da su tu hvatači kao što su Amari Kuper i Elajdža Mur.

Mi ovde vidimo veliku borbu, borbu na krv i nož ali i poene. Margina je za standarde NFL lige preniska.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje