subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (1. deo)

Uzbudljivo leto na evropskoj pijaci i tržištu gde smo videli nekoliko fenomenalnih poteza uprava, ali i nekoliko prekida saradnji. Najveća informacija je da agencija BeoBasket na čijem čelu je Miško Ražnatović neće više sarađivati sa KK Partizan zbog šokantnog prelaska talentovanog plejmejkera Yam Madara u Fenerbahce.

Ipak, nećemo se u ovom članku baviti politikama klubova niti lažno moralisati, već napisati statistiku poena igrača najbitnijih transfera, za koje garantujemo da će naredne sezone tipovati na kladionici kada su u pitanju + i – .

Micić je otišao u NBA, a težak zadatak će imati Darius Thompson da nadomesti njegovu rolu u Anadolu Efesu. Thompson je u sistemu Baskonie bio ključan igrač i pravi plejmejker. Napravio je tranziciju iz Evrokupa gde je nastupao za Lokomotivu, i pravi iskorak na evropskoj sceni. Amerikanac nije klasičan skorer, već je pravi organizator igre što ste i videlo u nekolicini mečeva. Njegov prosek u Evroligi je bio 12,6 poena uz 6,7 asistencija. Jedan od glavnih igrača koje će asistencijama hraniti plejmejker biće odlični centar Tyrique Jones. Visoki igrač je prošle sezone u Turk Telekomu u Evrokupu imao 12,7 poena i 8 skokova.

Kada je izašla informacija da će pobednik takmičenja Evrokupa GranCanaria odustati od Evrolige zbog finansija, postojala je šansa da se finalista TurkTelekom pomeri za stepen više. Međutim, Valencia je ostala kao španski predstavnik, a sjajna ekipa iz Turske se osula odlascima igrača. Najvažniji igrač Jerian Grant koji je bio očajan u Milanu u Evroligi nakon dolaska iz NBA, eksplodirao je u Evrokupu što ga je preporučilo Panathinaikosu. Grant je prosečno beležio 14,9 poena (nasrpam 2.8 iz Milana).

Starter iz TurkTelekoma – Nate Sestina potpisao je za Fenerbahce. Krilni centar koji je odličan u šutu za 3 poena beležio je 10,4 poena uz 37% van linije 6.75.

Kojeg igrača ćemo sledeće sezone igrati minus, a kojeg forsirati u plus?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje