ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (2. deo Partizan)

U prvom članku ove serije bavili smo se igračima koji su prešli iz TurkTelekoma u druge klubove, kao i sjajnim Thompsonom koji ima tešku ulogu da zameni Micića u Efesu.

Više o tome pročitajte na sledećem linku – POENI IGRAČA najbitnijih transfera! (1. deo) – Sportske novosti


Danas ćemo se osvrnuti na dosadašnje transfere evroligaških klubova iz Beograda. Prvo ćemo analizrati transfere crno-belih.

Partizan je bio vrlo blizu F4 protekle sezone, a u narednoj sezoni neće moći da računaju na jednog od igrača koji je po indeksu korisnosti bio u samom vrhu – Mathias Lessort. Francuz je bio miljenik Grobara, ali karijeru nastavlja u atinskom Panathinaikosu. Protekle sezone je beležio 12 poena i 7 skokova.

Svakako najbolji potez kluba jeste ostanak i produženje ugovora sa skorerom Kevin Punterom. Popularni KPJ je protekle sezone imao brutalne partije u Plejofu, a prosečno je beležio 16,1 poen u Evroligi.

Pored Puntera značajni su i produžeci saradnje sa James Nunnalyem – sjajnim dvosmernim igračem. James je prošle sezone beležio 9,2 poena što je pad u odnosu na njegov period u Maccabiu gde je imao 13.8 ali i ekvilvaent onoj sezoni kada je igrao pod trenerom Željkom Obradovićem u Feneru.

Ljubimac crno-belih Zach LeDay ostaje u Beogradu, a Željko veruje u igrača koji mu je prosečno donosio 11,4 poena i bio 4. strelac ekipe.

Crno-beli nisu uspeli da zadrže Dante Exuma koji je fenomenalnim partijama preporučio sebe NBA ekipi Dallas Mavericks. Njegovih 13,2 poena moraće da nadoknadi neko drugi.

Perspektivni izraelski plejmejker Yam Madar napustio je ekipu i završio u Feneru, a njega bi trebao da zameni iskusni Ognjen Jaramaz. Ogi se vratio iz Bayerna, ali ne možemo reći da ima dobru defanzivu i verujemo da neće biti jedan od nosilaca igre, već igrač sa rolom. Srpski reprezentativac je u Bavarskoj prosečno beležio 6,4 poena za 15 minuta igre.

Ioannis Papapetrou ispostaviće se bio je totalni promašaj u strukturi tima koju je oformio Željko Obradović. Grk je baš kao i Lessort, otišao pravac Atine. Sa obzirom da je Ioannis klasično krilo koje voli poene, verujemo da će Mateus Ponitka biti idealno pojačanje za taktiku trenera. Naime Poljak ni u jednom timu nije bio željan lopte, osim u reprezentaciji. Ovog krilnog igrača karakteriše odlična defanziva, dok je prošle sezone u PAO prosečno beležio 8,4 poena.

Svi portali nezvanično prenose da je Nikola Mirotić jednom nogom u Partizanu, i da se samo čeka raskid ugovora sa Barcelonom. Svakako da bi ovo mogao biti najbombastičniji dolazak u Beograd, još od vremena lock-out u NBA. Mirota je protekle sezone beležio 15,4 poena u Evroligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje