subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Povreda Rasela Vilsona i slavlje Remsa u divizijskom derbiju

U noći između četvrtka i petka odigrana je prva utakmica petog kola NFL šampionata. U divizijskom derbiju Los Anđeles Remsi su u gostima savladali Sijetl Sihokse rezultatom 26:17. Kao i uvek, divizijski mečevi zapadne divizije NFC-a su uvek uzbudljivi, pa je tako bio i ovaj. No, ovaj meč je svakako obeležila povreda kvoterbeka Sijetla Rasela Vilsona, koji je povredio srednji prsti, i nije završio utakmicu.

Remsi su tako došli do četvrte pobede u sezoni, i sada su na skoru 4:1, dok su Sihoksi na skoru 2:3.

Rasel Vilson je prilikom jednog dodavanja imao kontakt sa Aronom Donaldom, što je prouzrokovalo povredu srednjeg prsta. Vilson je pokušao da nastavi, ali nije mogao. Na scenu je stupio rezervni kvoterbek Đino Smit koji je igrao od sjaja do očaja.

U svom prvom drajvu je fenomenalno vodio napad za tačdaun koji je Sijetlu potpuno vratio u meč. U tom napadu Smit je vezao 5 akcija za 72 jarda, a kruna svega je bio pas za tačdaun od 23 jarda za Di Kej Metkefa. Odbrana Sijetla je nakon toga odradila fenomenalan posao i dala dovoljno vremena Smitu da odvede tim do pobede. Ipak, u prvoj akciji Smit je bacio intersepšn i utakmica je bila gotova.

Đino Smit je na kraju utakmicu završio sa 10/16 kompletiranih pasova za 131 prebačen jard uz po jedan pas za tačdaun i intersepšn.

Sa druge strane kvoterbek Remsa Metju Staford je imao 25/37 kompletiranih pasova za prebačenih 365 jardi.

U narednoj rundi Remsi će gostovati Džajantsima u Njujorku, dok će Sihoksi putovati u Pitsburg na meč sa Stilersima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje